Rózsaillatú gyümölcskompót
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
349
kcal
- 3% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
225g aszalt sárgabarack542 kcal
-
225g aszalt szilva540 kcal
-
115g mazsola344 kcal
-
115g mandula679 kcal
-
175g porcukor677 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2782
kcal
- 3% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
19.5g aszalt sárgabarack47 kcal
-
19.5g aszalt szilva47 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
15.2g porcukor59 kcal
-
0g rózsavíz0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
26g víz0 kcal
Összesen
242
kcal
- 3% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 720 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
349
kcal
- 3% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 981 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.3 g
-
Cukor 461 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 461.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 5758 micro
-
β-crypt 209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
2782
kcal
- 3% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
225 g aszalt sárgabarack
-
175 g porcukor
-
2 ek rózsavíz
-
1 db fahéjrúd
-
3 dl víz
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöket és a mandulát egy jól záródó edénybe tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
- Belekeverjük a cukrot és a rózsavizet, és a közepébe tesszük a fahéjrudat.
- Hűtőszekrényben lefedve legalább két napig érleljük, de még jobb, ha egy hétig várunk, míg a cukorszirup aranybarna színű lesz a gyümölcsöktől.
- Hidegen, kevés tejszínnel leöntve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6773
- Feltöltés dátuma: 2009. április 24.
Ajánló
Ha mindezt a zamatos gyümölcskompótot natúr kuszkuszra tesszük, máris egy másik édességet kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A ChefParade marokkói főzőtanfolyamának jól bevált receptje.