Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
750
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1499
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 674 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2138 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6328 micro
Összesen
750
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 490.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 862 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 1347 micro
-
K vitamin: 964 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 4276 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12657 micro
Összesen
1499
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1549 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először a köretet készítjük el: a fekete rizst 3-szoros mennyiségű vízzel felöntjük és egy csipet só hozzáadásával időnként kevergetve 40 percig főzzük. Amikor rizottó állagú, kocsonyás a leve lezárjuk és 10 percig fedő alatt pároljuk.
- A mángoldleveleket felaprítjuk. Az olívaolajon a fokhagymagerezdeket megpirítjuk, rajta a mángoldot megpároljuk. Sózzuk, felöntjük a növényi tejjel és puhára főzzük. A végén botmixerrel krémesre pürésítjük.
- A lazacot felszeleteljük és vajon mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk, a tetejükre tört rózsaborsot és apróra vágott mandulát szórunk. Tálaláskor citromlével frissítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 798
- Feltöltés dátuma: 2023. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept
Az egészséges táplálkozás szem előtt tartása mellett játszottam kicsit a színekkel, ízekkel és textúrákkal. Fenséges lett. Randi vacsorára, hétvégi vagy bármilyen ünnepi ételnek tökéletes, kevés munkálatot igénylő látványos és ízletes fogás.