Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
750
Kalória
40.2g
Fehérje
53.5g
Szénhidrátok
42.3g
Zsír
245.2g
Víz
122.8g
Koleszterin
5.2g
Rost
4.8g
Cukor
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
750
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1499
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 674 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2138 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6328 micro
Összesen
750
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 490.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 862 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 1347 micro
-
K vitamin: 964 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 4276 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12657 micro
Összesen
1499
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1549 micro
Összesen
185
kcal
Elkészítés
- Először a köretet készítjük el: a fekete rizst 3-szoros mennyiségű vízzel felöntjük és egy csipet só hozzáadásával időnként kevergetve 40 percig főzzük. Amikor rizottó állagú, kocsonyás a leve lezárjuk és 10 percig fedő alatt pároljuk.
- A mángoldleveleket felaprítjuk. Az olívaolajon a fokhagymagerezdeket megpirítjuk, rajta a mángoldot megpároljuk. Sózzuk, felöntjük a növényi tejjel és puhára főzzük. A végén botmixerrel krémesre pürésítjük.
- A lazacot felszeleteljük és vajon mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk, a tetejükre tört rózsaborsot és apróra vágott mandulát szórunk. Tálaláskor citromlével frissítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 50 perc
- Sütés ideje: 10 perc
Az egészséges táplálkozás szem előtt tartása mellett játszottam kicsit a színekkel, ízekkel és textúrákkal. Fenséges lett. Randi vacsorára, hétvégi vagy bármilyen ünnepi ételnek tökéletes, kevés munkálatot igénylő látványos és ízletes fogás.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!