Rozmaringos sárgabarackkrémleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
133g sárgabarack60 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
100g rizstej47 kcal
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6 kcal
-
19 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
80 kcal
-
333g víz0 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
590
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g sárgabarack179 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
300g rizstej141 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
19 kcal
-
57 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
1771
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
18.7g sárgabarack8 kcal
-
7g nádcukor27 kcal
-
14.1g rizstej7 kcal
-
4.7g növényi tejszín12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
4.7g aszalt sárgabarack11 kcal
-
46.9g víz0 kcal
-
2.3g mandulapehely14 kcal
Összesen
84
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 544.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 2078 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
590
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1945.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 775 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.6 g
-
Cukor 260 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1634 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 6235 micro
-
β-crypt 387 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
1771
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg sárgabarack
-
3 dl rizstej
-
1 dl növényi tejszín
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
2 szál rozmaring
-
10 dkg aszalt sárgabarack
-
1 l víz
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
- A barackot megmossuk, és kimagozzuk.
- A vizet feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel (a rozmaring kivételével), ha már meleg, a barackot is hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük. Ha már puha a gyümölcs botmixerrel pürésítjük, és ekkor adjuk hozzá a rozmaringot a leveshez (egészben, hogy könnyebb legyen a végén kihalászni).
- Hozzáöntjük a tejszínt és 2 dl tejet, forraljuk 2-3 percig. Megkóstoljuk és cukrozzuk a levest, ha még kell. Felaprítjuk az aszalt barackot, és ezt is a leveshez adjuk.
- A maradék tejben elkeverjük a keményítőt és lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük, ahogy besűrűsödik, le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni.
- Tálaláskor szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1980
- Feltöltés dátuma: 2012. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A nyári hőségben jól behűtve finom hűsítő lehet ez a leves. :)