Rozmaringos gesztenyekrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
CulinaRita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
338
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1349
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
338
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 271.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1349
kcal
- 2% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megmosott gesztenyéket, a domború felükön késsel bevágjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve, 40 perc alatt megsütjük.
- Eltávolítjuk róluk a héjat és a vékony hártyát is, majd egy lábasban a rozmaring ágacskákkal, fedő alatt puhára főzzük, annyi vízben, ami kb. három ujjnyira lepi el a gesztenyét.
- A rozmaringot és a víz felszínére összegyűlt héjacskákat kiemeljük, majd a megfőtt gesztenyét a lábasban összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, akkor adhatunk hozzá még vizet, hogy könnyebb legyen szitán folyamatos keveréssel szép tisztára szűrni.
- Hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd összefőzzük az alapanyagokat.
- Pici mascarpone mintával tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 537
- Feltöltés dátuma: 2015. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
CulinaRita
49 recept
A gesztenyének minden lehetséges formáját kedvelem. A magyar köztudatban az édes, gyakran rumos, tejszínhabos gesztenyepüré ismertebb, míg származási országokban inkább a sós változatai népszerűek salátában, cipóként, vagy akár levesnek.