r
Nosalty Logó

Rozmaringos-fehérbabos újburgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Rozmaringos-fehérbabos újburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5370.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1755 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 2305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban a felkockázott burgonyát a rozmaringgalés egy tasak burgonyás-hagymás sertésfalatok fűszeralappal jól elkeverjük, majdsütőzacskóba öntjük. A fűszeralap hiánya esetén sót és borsot használunk.
  2. Beleöntjük a fehérbabot, a húslét - és kissé eligazgatva benne - a zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük. A tetejére 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és az előmelegített sütőben 170 fokon kb 45 perc alatt készre főzzük-pároljuk.
  3. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1773
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Ajánló

Finom bőrös malacoldalas mellé kínáljuk köretnek. Savanyút kínáljunk hozzá: uborkát, kovászos uborkát, friss paradicsomsalátát. Finom bort, sört, illetve aki nem iszik, házi szörpöt, ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos-fehérbabos újburgonya
Éva-Anyóca 350 recept

A bőrös malacoldalas mellé ezt a köretet találtam ki, illett hozzá, finom volt. Kínálhatunk hozzá nem csak savanyú uborkát, kovászos uborkát, hanem aki szereti, friss paradicsomsalátát is. Ez a köret, főleg ha bab is van benne, esetleg zöldpaprikával, 1-2 szem hámozott paradicsommal, kevés baconnal, még így zacskóban készítve, akár önálló étel is lehet. Gyors, finom, szaftos, ízletes. Természetesen, aki gondolja, készítse jénai tetős jénaiban, vagy tepsiben, amit alufóliával lefed, és a végén kicsit a fedő réteget levéve, rápirít, akinek nem tetszik a sütőzacskós megoldás,- akkor így is elkészíthető, és a tasakos megadott alapfűszer se kötelező, hiszen akinek már jól bevált tepsis-sültkrumplis fűszere van, az készítse azzal. Minden esetre köretnek, vagy önálló ételnek finom, új és régi , azaz öreg burgonyából egyaránt. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...