Rozmaringos-fehérbabos újburgonya
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1342.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 252.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5370.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1171 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 1055 mg
-
Foszfor 1902 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 1010.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1755 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálban a felkockázott burgonyát a rozmaringgalés egy tasak burgonyás-hagymás sertésfalatok fűszeralappal jól elkeverjük, majdsütőzacskóba öntjük. A fűszeralap hiánya esetén sót és borsot használunk.
- Beleöntjük a fehérbabot, a húslét - és kissé eligazgatva benne - a zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük. A tetejére 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és az előmelegített sütőben 170 fokon kb 45 perc alatt készre főzzük-pároljuk.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1771
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.
Ajánló
Finom bőrös malacoldalas mellé kínáljuk köretnek. Savanyút kínáljunk hozzá: uborkát, kovászos uborkát, friss paradicsomsalátát. Finom bort, sört, illetve aki nem iszik, házi szörpöt, ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A bőrös malacoldalas mellé ezt a köretet találtam ki, illett hozzá, finom volt. Kínálhatunk hozzá nem csak savanyú uborkát, kovászos uborkát, hanem aki szereti, friss paradicsomsalátát is. Ez a köret, főleg ha bab is van benne, esetleg zöldpaprikával, 1-2 szem hámozott paradicsommal, kevés baconnal, még így zacskóban készítve, akár önálló étel is lehet. Gyors, finom, szaftos, ízletes. Természetesen, aki gondolja, készítse jénai tetős jénaiban, vagy tepsiben, amit alufóliával lefed, és a végén kicsit a fedő réteget levéve, rápirít, akinek nem tetszik a sütőzacskós megoldás,- akkor így is elkészíthető, és a tasakos megadott alapfűszer se kötelező, hiszen akinek már jól bevált tepsis-sültkrumplis fűszere van, az készítse azzal. Minden esetre köretnek, vagy önálló ételnek finom, új és régi , azaz öreg burgonyából egyaránt. Érdemes kipróbálni!