r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkecomb burgonyával (Rozmaringos csirke 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolán
Rozmaringos csirkecomb burgonyával (Rozmaringos csirke 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1074 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9460.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2007 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    2594 mg
  • Nátrium
    4192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1816.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb hőálló edényt vajjal kikenünk, és a nagyobb szeletekre vágott főtt burgonyával beterítjük.
  2. Rátesszük a csíkokra vágott tarja felét is.
  3. Megszórjuk ételízesítővel és kevés rozmaringgal, valamint reszelünk rá kevés borsot.
  4. Egy mélyebb tálba tesszük a lebőrözött csirkecombokat, a megmaradt felcsíkozott tarját, és rászeljük a hagymát, a 3 fokhagymát és 2 kiskanálnyi rozmaringot.
  5. Borsozzuk, 1-2 ek ételízesítő teszünk bele,mustározzuk és balzsamecetezzük, majd 1 kk sót is teszünk bele.
  6. Ezt az egészetjól elkeverjük, és szépen elhelyezzük a burgonyán.
  7. A nagy tejfölbe belereszeljük a megmaradt fokhagymát, kicsit borsozzuk, sózzuk, és ráöntjük az ízesített combokra.
  8. A maradék vajat rámorzsoljuk.
  9. Reszelt sajttal befedjük, alufóliával letakarjuk, és forró sütőben készre sütjük.
  10. Ha már puha, alufóliát levéve, kicsit lepirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21254
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik olyan receptem, amit már akkor készítek, amikor dunsztom sincs mit is főzzek :-). De a siker garantált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...