Ropogós vajas kiflik
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g kovász91 kcal
A bekenéshez
-
50g vaj359 kcal
A tetejéhez
Összesen
1051
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
1051
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1955.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 531 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 547.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
4202
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A vajat kockákra vágjuk, és egy tányéron hagyjukfelmelegedni szobahőmérsékleten.
- Egy nagy tálba szitáljuka lisztet, megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjüka kevés vízzel elkevert kovászt, és a langyos tejet. Kívülről befelé haladva, gyors mozdulatokkal összegyúrjuka tésztát. Sűrű nokedli tésztához hasonló állaga legyen. Ha kézzel dagasztjuk, használjunk egy széles fejű fakanalat, és a megdöntött tálban kívülről befelé haladva püföljük a tésztát kb. 15 percig, mintha az ellenségünk lenne. Akkor jó, ha szépen elválik a tál falától, és nagy hólyagok keletkeztek benne.
- Ekkor hagyjuk3órát kelni.
- Lisztezett deszkára borítjuk, még egy kevés liszttel átgyúrjuk, hogy szépen ki lehessen nyújtani. (Ne legyen túl kemény!) A vajdarabokat apránként szétkenjüka tenyerünkben, majd alaposan bekenjükvele a tésztát. Feltekerjük, majd a hurkát ökölnyi darabokra vágjuk. Ezeket nagyjából háromszög alakúra formázzukkézzel, majd a hosszabbik oldaltól kezdve feltekerjük.
- Tepsibe tesszük, megkenjüka kevés olajjal elkevert tejjel, majd megszórjuktört hegyi sóval.
- Forró sütőbe tesszük, és nagy lángon sütjükkb. 10percig, majd további 20percig közepes lángon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11951
- Feltöltés dátuma: 2013. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ZilkaZil
127 recept
Habár imádom az igazi croissant-t, nagyon hosszadalmas az elkészítése, nem beszélve a kilónyi vajról, amit bele kell tenni... Ezért inkább kikísérleteztem egy egyszerűbb, inkább kifliszerű valamit, amit bármikor, bármivel lehet fogyasztani, és maradtam a kedvenc pékségemnél, ahol igazi francia, igazi francia vajjal készít péksütiket pont akkorra, amikorra kedvem tartja.