r
Nosalty Logó

Ropogós szezámmagos virsli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ropogós szezámmagos virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5819 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 728 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.4 g

Zsír

  • Összesen
    433 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15396.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2846 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    10051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 5819 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket vágjuk ketté, majd hagyjuk megszáradni.
  2. Közben a rétestésztát szobahőmérsékleten engedjük ki (Amíg magától fel nem olvad, ne feszegessük, mert eltörhet).
  3. Amikor kiolvadt, egy tésztaecsettel kenjünk rá mustárt.
  4. Derelyemetszővel, hosszában vágjunk belőle ujjnyi vastag szalagokat, majd vágjuk el keresztbe is őket. Minden szalagra helyezzünk egy felezett virslit, majd tegyük alufóliával kibélelt tepsibe.
  5. Szépen kenjük le a felvert tojással, majd szórjunk rá szezámmagot bőven. Ekkor kérjük meg édesanyát, hogy tegye forró sütőbe a virsliket. Körülbelül 10-15 perc alatt szép pirosra sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8252
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Ajánló

Hidegen-melegen nagyon finom. Ketchuppal is fogyasztható. Ha buliba kerül, ízlésesen rendezzük el tálcán, amit akár ki is díszíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom bulira, gyerekzsúrra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...