r
Nosalty Logó

Ropogós nosztalgia kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
rkitta
Ropogós nosztalgia kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4883.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    3611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet, a tejet és a tejfölt elkeverjük, és meglangyosítjuk. A sót feloldjuk benne.
  2. A lisztet picit meglangyosítjuk mikróban, a közepébe egy lyukba belemorzsoljuk az élesztőt, amire ráhintjük a porcukrot. A langyos tejes keverékből kb. 1 decit ráöntünk, amiben hagyjuk, hogy felfusson kicsit az élesztő.
  3. A maradék langyos folyadékot hozzáadva összegyúrjuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk, ami nem ragad a kezünkhöz és elválik az edénytől.
  4. Kevés olajjal körbekenjük a tésztát, és így kelesztjük 40-45 percet.
  5. Ezután 8-10 darabra vágjuk, ezekből gombócokat formázunk, vigyázva, hogy ne gyúrjunk már a tésztán, csak mindig a széleket aláhajtogatva óvatosan formázzuk.
  6. A gombócokat 10 percet pihentetjük, majd vékonyan olajozott felületen háromszög alakúra és nagyon vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk.
  7. A háromszög széles felétől kezdve szorosan felcsavarjuk (tenyérrel felsodorjuk), enyhén kifli formájúra hajlítjuk, ügyelve hogy a háromszög felső csúcsa alul maradjon (különben sütés közben "kinyílik"). Így helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  8. A sütő aljába egy lapos edénybe 2 dl vizet helyezünk, ez fontos, hogy együtt melegedjen a sütővel, így gőz keletkezik. A sütőt begyújtjuk 220 fokra, alsó-felső sütésre, amíg bemelegszik, addig a kiflik pihennek.
  9. Mielőtt a kifliket betennénk a sütőbe, vízzel spricceljük le őket, ettől lesz később szép színük.
  10. Kb. 15-20 percet sütjük, amíg elkezdenek pirulni, ekkor a hőmérsékletet visszavesszük 200 fokra, és a sütőt átállítjuk hőlégkeverésre. Innentől 3-5 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
  11. Sütőből való kivétel után ismét spricceljük meg alaposan vízzel. Ne takarjuk le, így hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 430
  • Össznézettség: 109553
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós nosztalgia kifli
rkitta 4 recept

Egy délután édesanyámmal nem volt kedvünk boltba menni pékáruért, így inkább az otthoni sütés mellett döntöttünk. A végeredmény egy kívül ropogós, belül puha kifli lett, ami az egész család tetszését elnyerte, és pillanatok alatt elfogyott. Édesapám azt mondta, hogy ilyen finom kiflit még gyermekkorában sem evett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...