r
Nosalty Logó

Ropogós hagymakarikák Eszter konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ropogós hagymakarikák Eszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sót, borsot és paprikát egy mélyebb tányérban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, majd a tojást, és kb 1 perc alatt csomómentesre keverjük. Egy nagyon sűrű, palacsintatészta állagú masszát kell, hogy kapjunk. (Ha nem ilyen, vízzel hígítsuk vagy liszttel sűrítsük!) Félretesszük állni.
  3. Amíg a massza áll, meghámozzuk és felkarikázzuk a hagymákat (nagyjából egyforma, kb 1 centi vastagságúra).
  4. Közben egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük a száraz zsömléket. Minél nagyobb lyukú a reszelő és a morzsák, annál ropogósabb lesz majd a bunda!
  5. A hagymákat egyenként először a masszában, majd a zsömlemorzsában megforgatjuk, és bő, forró olajban közepes-magas lángon aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel leitatjuk az olajat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10162
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a gyorséttermi hagymakarikákat, és mivel nem láttam a neten még hasonló receptet, gondoltam feltöltöm ezt, hátha másnak is egészségére válik. :) Több receptet is megnéztem, és végül a legszimpatikusabb mozzanatokat kombináltam a sajátomban. Csípős ketchuppal vagy fokhagymás tejföllel tökéletes! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...