r
Nosalty Logó

Ropogós fogas spárgakörettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Ropogós fogas spárgakörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 1903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    361.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    2394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4977 micro
Összesen 3807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvasztott halfilét lemossuk, leitatjuk, sózzuk-borsozzuk, majd a paprikával összekevert lisztben megforgatjuk.
  2. A megtisztított spárgát középen kettévágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra (!) megpároljuk (a forrástól számítva csak pár perc), és leszűrjük. A bacont a vajon megpirítjuk, a petrezselymet nem túl finomra összevágjuk.
  3. Egy hosszúkás, tűzálló tál egyik felébe a spárga alsó részét tesszük, és a vajas bacon felével összekeverjük óvatosan. A tál másik felébe a rügyes részeket rakjuk, és szintén megforgatjuk a maradék vajas baconben. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és egyenletesen ráöntjük a hollandi mártást.
  4. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Félidőben a bepanírozott halakat kisütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A spárgára frissen reszelt parmezánt szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x50
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2379
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Ajánló

A hollandi mártás helyett használhatunk pl. sűrű tartármártást is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós fogas spárgakörettel
Marti48 317 recept

Újfent beindult a spárgaszezon, melyet minden évben nagyon varunk, és ilyenkor gyakran szerepel az étrendünkön. Ezt a változatot nemrégiben találtam ki, nagyon jól illett a finom hirtelensült fogasfiléhez.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...