r
Nosalty Logó

Ropogós fogas spárgakörettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Ropogós fogas spárgakörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 1903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    361.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    2394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4977 micro
Összesen 3807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvasztott halfilét lemossuk, leitatjuk, sózzuk-borsozzuk, majd a paprikával összekevert lisztben megforgatjuk.
  2. A megtisztított spárgát középen kettévágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra (!) megpároljuk (a forrástól számítva csak pár perc), és leszűrjük. A bacont a vajon megpirítjuk, a petrezselymet nem túl finomra összevágjuk.
  3. Egy hosszúkás, tűzálló tál egyik felébe a spárga alsó részét tesszük, és a vajas bacon felével összekeverjük óvatosan. A tál másik felébe a rügyes részeket rakjuk, és szintén megforgatjuk a maradék vajas baconben. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és egyenletesen ráöntjük a hollandi mártást.
  4. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Félidőben a bepanírozott halakat kisütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A spárgára frissen reszelt parmezánt szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x50
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2378
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Ajánló

A hollandi mártás helyett használhatunk pl. sűrű tartármártást is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós fogas spárgakörettel
Marti48 317 recept

Újfent beindult a spárgaszezon, melyet minden évben nagyon varunk, és ilyenkor gyakran szerepel az étrendünkön. Ezt a változatot nemrégiben találtam ki, nagyon jól illett a finom hirtelensült fogasfiléhez.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk