Ropogós fogas spárgakörettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
200g fogas109 kcal
-
500g fehér spárga70 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
185g hollandi mártás1034 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1903
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
400g fogas218 kcal
-
1000g fehér spárga140 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
370g hollandi mártás2068 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3807
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
20.2g fogas11 kcal
-
50.4g fehér spárga7 kcal
-
2.5g bacon10 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
18.6g hollandi mártás104 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
191
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 180.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 1197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 438.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1603 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2489 micro
Összesen
1903
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 361.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4038.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 2394 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 877.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 291 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3206 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4977 micro
Összesen
3807
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
2 csomag fehér spárga
-
4 dkg vaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A felolvasztott halfilét lemossuk, leitatjuk, sózzuk-borsozzuk, majd a paprikával összekevert lisztben megforgatjuk.
- A megtisztított spárgát középen kettévágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra (!) megpároljuk (a forrástól számítva csak pár perc), és leszűrjük. A bacont a vajon megpirítjuk, a petrezselymet nem túl finomra összevágjuk.
- Egy hosszúkás, tűzálló tál egyik felébe a spárga alsó részét tesszük, és a vajas bacon felével összekeverjük óvatosan. A tál másik felébe a rügyes részeket rakjuk, és szintén megforgatjuk a maradék vajas baconben. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és egyenletesen ráöntjük a hollandi mártást.
- Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Félidőben a bepanírozott halakat kisütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A spárgára frissen reszelt parmezánt szórhatunk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x50
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2383
- Feltöltés dátuma: 2017. április 15.
Ajánló
A hollandi mártás helyett használhatunk pl. sűrű tartármártást is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Újfent beindult a spárgaszezon, melyet minden évben nagyon varunk, és ilyenkor gyakran szerepel az étrendünkön. Ezt a változatot nemrégiben találtam ki, nagyon jól illett a finom hirtelensült fogasfiléhez.