r
Nosalty Logó

Ropogós fahéjas kekszek Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Ropogós fahéjas kekszek Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    767.9 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverőtálban habosítsuk fel a vajat és a cukrot elektromos habverővel.
  2. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és jól keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a vaníliát, lisztet, sütőport és sót, és fakanállal addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
  4. Tegyük a tésztát 20 percre a hűtőbe.
  5. Melegítsük elő a sütőt 190 fokosra. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral, és tegyük félre.
  6. A hempergetéshez keverjük össze a cukrot és a fahéjat.
  7. Készítsünk a kezünk segítségével 2 cm átmérőjű golyókat, és forgassuk a fahéjas cukorba.
  8. Rakjuk a tepsire a golyókat egymástól kb. 5 cm-es távolságban. Egy üvegpohár aljának segítségével lapítsuk le a tésztagolyókat.
  9. Süssük 10-12 percig, amíg kívül aranyszínűek, belül meg puhák lesznek. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 14853
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós fahéjas kekszek Olgitól
Németi Olga 105 recept

Kedvenc ausztrál oldalamról egy finom keksz. Bele a dobozba, és egész hétre van nasizni való a családnak. Kívül ropogós, belül omlós, puha.

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk