Ropogós csirkeszárny
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
1468
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
2935
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
263
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 134.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1844.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 1389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 190.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1468
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 268.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3688.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 2778 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 380.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2935
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
-
8 db csirkeszárny
-
só ízlés szerint
A páchoz
-
200 ml olívaolaj
-
2 ek méz
-
1 ek almaecet
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál só
Elkészítés
A csirkeszárnyhoz
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
- A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
- A pácolási idő leteltével parázsló faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 317
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 82386
- Feltöltés dátuma: 2008. május 11.
Ajánló
Fejessaláta
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra.