r
Nosalty Logó

Ropogós bagett aszalt paradicsommal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós bagett aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 727 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6707 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    4822 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    61968 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 2179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6154 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a vízzel, a sóval és az élesztővel. Megdagasztjuk a tésztát (én kenyérsütőgéppel dagasztom, de természetesen lehet kézzel is), amikor már kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot.
  2. Kilisztezett tálba 1 órára meleg helyre tesszük. Letakarva kelesztjük.
  3. Három darabra vágjuk a tésztát, és tésztalabdává formázzuk őket, majd ismét letakarva 15 percig pihentetjük.
  4. A pihentetés után megfordítjuk, négyszögletes alakúra igazítjuk (vigyázzunk, hogy ne nyomkodjuk ki belőle a levegőt). A tőlünk távolabb eső felét behajtjuk, majd lenyomkodjuk. Megfordítjuk, majd a másik felét is behajtjuk és lenyomkodjuk.
  5. Majd egyik kezünk hüvelykujját középre rakjuk, a másik kezünkkel megfogjuk a tészta csücskét, és ráhajtjuk. Így végig menve a tésztán középen lesz egy kis mélyedés (emiatt fogja megtartani a formáját sütéskor). Majd középről kifelé haladva bagett alakúra nyújtjuk/sodorjuk a tésztát.
  6. A csíkkal felfelé kilisztezett konyharuhára tesszük kelni, a bagett mellé felhajtunk egy kis részt a konyharuhából, majd mellé tesszük a másik megformázott bagettet. Így a bagettek nem érnek össze, ugyanakkor megtartják a formájukat, nem fognak ellaposodni kelés közben. Sütéskor majd ez a vonal fog lefelé kerülni.
  7. Háromnegyed órát tovább pihentetjük a bagetteket.
  8. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, amibe beletesszük a tepsit is, hogy átmelegedjen, a sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen sütés közben.
  9. Amikor előmelegedett a sütő, kivesszük a tepsit, és óvatosan ráhelyezzük a bagetteket a vonallal lefelé. Éles késsel vagy pengével bevágjuk őket, majd gyorsan visszatesszük a sütőbe. Kb. 15 percig süssük, és kb a sütés vége előtt 5 perccel támasszuk ki a sütő ajtaját, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.
  10. Miután kivettük őket a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni, és kevés vízzel spricceljük le.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 733
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Receptkategóriák

Az eredeti recept BL80-as kenyérlisztet ír, de kipróbáltam finomliszttel, és ugyanolyan finom és ropogós. Nagyon egyszerű elkészíteni! Kb. 3 db 300 g-os bagett jön ki ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...