Ropogós bagett aszalt paradicsommal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g finomliszt607 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
117g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
116 kcal
Összesen
727
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
350g víz0 kcal
-
12g só0 kcal
-
135g szárított paradicsom348 kcal
Összesen
2179
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
49.7g finomliszt181 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
34.8g víz0 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
13.4g szárított paradicsom35 kcal
Összesen
217
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2235.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 145.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
727
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6707 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 4822 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 435.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 707 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 61968 micro
-
Lut-zea 2006 micro
Összesen
2179
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6154 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
10 g élesztő
-
3.5 dl víz
-
2 teáskanál só
-
15 db szárított paradicsom
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a vízzel, a sóval és az élesztővel. Megdagasztjuk a tésztát (én kenyérsütőgéppel dagasztom, de természetesen lehet kézzel is), amikor már kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot.
- Kilisztezett tálba 1 órára meleg helyre tesszük. Letakarva kelesztjük.
- Három darabra vágjuk a tésztát, és tésztalabdává formázzuk őket, majd ismét letakarva 15 percig pihentetjük.
- A pihentetés után megfordítjuk, négyszögletes alakúra igazítjuk (vigyázzunk, hogy ne nyomkodjuk ki belőle a levegőt). A tőlünk távolabb eső felét behajtjuk, majd lenyomkodjuk. Megfordítjuk, majd a másik felét is behajtjuk és lenyomkodjuk.
- Majd egyik kezünk hüvelykujját középre rakjuk, a másik kezünkkel megfogjuk a tészta csücskét, és ráhajtjuk. Így végig menve a tésztán középen lesz egy kis mélyedés (emiatt fogja megtartani a formáját sütéskor). Majd középről kifelé haladva bagett alakúra nyújtjuk/sodorjuk a tésztát.
- A csíkkal felfelé kilisztezett konyharuhára tesszük kelni, a bagett mellé felhajtunk egy kis részt a konyharuhából, majd mellé tesszük a másik megformázott bagettet. Így a bagettek nem érnek össze, ugyanakkor megtartják a formájukat, nem fognak ellaposodni kelés közben. Sütéskor majd ez a vonal fog lefelé kerülni.
- Háromnegyed órát tovább pihentetjük a bagetteket.
- A sütőt előmelegítjük 250 fokra, amibe beletesszük a tepsit is, hogy átmelegedjen, a sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen sütés közben.
- Amikor előmelegedett a sütő, kivesszük a tepsit, és óvatosan ráhelyezzük a bagetteket a vonallal lefelé. Éles késsel vagy pengével bevágjuk őket, majd gyorsan visszatesszük a sütőbe. Kb. 15 percig süssük, és kb a sütés vége előtt 5 perccel támasszuk ki a sütő ajtaját, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.
- Miután kivettük őket a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni, és kevés vízzel spricceljük le.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 733
- Feltöltés dátuma: 2014. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti recept BL80-as kenyérlisztet ír, de kipróbáltam finomliszttel, és ugyanolyan finom és ropogós. Nagyon egyszerű elkészíteni! Kb. 3 db 300 g-os bagett jön ki ebből a mennyiségből.