Rongyos sajtos kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
67g finomliszt243 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
33g tej19 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
67g trappista sajt235 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
890
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
200g tej112 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
71 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5331
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
12.6g tej7 kcal
-
15.8g mascarpone64 kcal
-
25.2g trappista sajt89 kcal
-
9.5g füstölt sajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
336
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
890
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.5 g
Zsír
-
Összesen 350 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7882.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 2969 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2128 mg
-
Nátrium 2334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 300.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 2092 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
5331
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
0.5 tk cukor
-
2 dl tej
-
250 g mascarpone
-
40 dkg trappista sajt
-
15 dkg füstölt sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 dkg margarin
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már kezd összeállni, apránként beledagasztjuk az olvasztott margarint és az olajjal simára dagasztjuk.
- A kelt kalácstésztát mindig felfele húzva dasszuk ki, hogy minél több levegő menjen bele. Akkor kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától. Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, lereszeljük a sajtotokat és kevés liszttel megszórjuk és összekeverjük, így nem tapad össze a sajt. A mascarponekrémet felhabosítjuk, ízestjük sóval, borssal. Ha megkelt a tészta, kinyomjuk a levegőt, átgyúrjuk kicsit, pihentetjük, majd fél centi vastagra kinyújtjuk.( lehetőleg téglalápalakúrra)
- A tésztát megkenjük a sajtkrémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk. Minden négyzetet megszórunk vegyes reszelt sajttal. Kifliket formázunk belőle, sütőfóliával bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.
- Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 C fokos előmelegített sütőbe 35 percre. Amíg szép piros ropogós lesz. A sajt elolvad, kicsit kifolyik, úgy néz ki, mintha rongyos lenne, innen ered a neve.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 866
- Feltöltés dátuma: 2023. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept