r
Nosalty Logó

Rongyos sajtos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Rongyos sajtos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5331 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 890 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.5 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7882.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    2969 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    2334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2092 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 5331 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már kezd összeállni, apránként beledagasztjuk az olvasztott margarint és az olajjal simára dagasztjuk.
  2. A kelt kalácstésztát mindig felfele húzva dasszuk ki, hogy minél több levegő menjen bele. Akkor kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától. Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, lereszeljük a sajtotokat és kevés liszttel megszórjuk és összekeverjük, így nem tapad össze a sajt. A mascarponekrémet felhabosítjuk, ízestjük sóval, borssal. Ha megkelt a tészta, kinyomjuk a levegőt, átgyúrjuk kicsit, pihentetjük, majd fél centi vastagra kinyújtjuk.( lehetőleg téglalápalakúrra)
  4. A tésztát megkenjük a sajtkrémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk. Minden négyzetet megszórunk vegyes reszelt sajttal. Kifliket formázunk belőle, sütőfóliával bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 C fokos előmelegített sütőbe 35 percre. Amíg szép piros ropogós lesz. A sajt elolvad, kicsit kifolyik, úgy néz ki, mintha rongyos lenne, innen ered a neve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 866
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rongyos sajtos kifli
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...