Roast beef sajtos burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kif Lee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
200g marhahús284 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
A burgonyához
Összesen
543
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
600g marhahús852 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
A burgonyához
Összesen
1629
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1580 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 737 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 233.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
543
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.3 g
Zsír
-
Összesen 87.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4740.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 2210 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 700.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1629
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
- A husiba egy éles késsel nyílásokat vágunk, és beletűzdejük a fokhagymacikkeket.
- Ecsettel rákenegetjük a húsra a pácot, és legalább 2 órán keresztül pihenni hagyjuk.
- Alufóliába csomagoljuk (szorosan, légmentesen), és 200 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük, majd szétnyitjuk a fóliát, és kicsit pirítjuk.
- Közben a megtisztított burgonyát hosszában bevagdossuk, sóval, borssal meghintjük, olívaolajjal meglocsoljuk és 40-45 percre a sütőbe dugjuk. Az utolsó 5 percre rászórjuk a sajtot.
- Amikor a husi készen van, a fóliában maradt zsiradékot (nekem úgy 1 dl lett)egy kis serpenyőbe öntjük, hozzáadunk 1 laposek lisztet, kevergetve felforraljuk, és tálaláskor a húsra öntjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 160 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8455
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kif Lee
42 recept
A roast beef, mint minden más roston dolog nagy kedvenc nálam. Általában párolt zöldségekkel tálalom (sárgarépa, brokkoli, zöldbab), most a NoSalty egyik köretreceptjét készítettem kicsit saját ízlésemre formálva.