r
Nosalty Logó

Roast beef sajtos burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kif Lee
Roast beef sajtos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 543 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 1629 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 147 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 543 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    2210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1629 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
  2. A husiba egy éles késsel nyílásokat vágunk, és beletűzdejük a fokhagymacikkeket.
  3. Ecsettel rákenegetjük a húsra a pácot, és legalább 2 órán keresztül pihenni hagyjuk.
  4. Alufóliába csomagoljuk (szorosan, légmentesen), és 200 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük, majd szétnyitjuk a fóliát, és kicsit pirítjuk.
  5. Közben a megtisztított burgonyát hosszában bevagdossuk, sóval, borssal meghintjük, olívaolajjal meglocsoljuk és 40-45 percre a sütőbe dugjuk. Az utolsó 5 percre rászórjuk a sajtot.
  6. Amikor a husi készen van, a fóliában maradt zsiradékot (nekem úgy 1 dl lett)egy kis serpenyőbe öntjük, hozzáadunk 1 laposek lisztet, kevergetve felforraljuk, és tálaláskor a húsra öntjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8455
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roast beef sajtos burgonyával
Kif Lee 42 recept

A roast beef, mint minden más roston dolog nagy kedvenc nálam. Általában párolt zöldségekkel tálalom (sárgarépa, brokkoli, zöldbab), most a NoSalty egyik köretreceptjét készítettem kicsit saját ízlésemre formálva.

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...