Rizspuding epres-rebarbarás zselével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1169
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 112.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1510.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.6 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 448.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
1169
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 4 dl tejben főni tesszük a megmosott rizstegy csipet sóval. Ha a rizs megpuhult, hozzáöntjük a keményítővel elkevert maradék tejet, és sűrűre főzzük.
- Cukorral ízesítjük, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
- Amíg hűl a rizs, elkészítjük a zselét.
- A megmosott epret és a tisztított rebarbarát feldaraboljuk, majd felfőzzük a citromlé hozzáadásával. Ahogy fő, levet enged.
- Ha már puha a rebarbara is, belekeverjük a zselatint és a cukrot, felforraljuk, és a tűzről levéve egyenletesen elosztjuk a pudingokon.
- Jól behűtve kínáljuk. Tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6936
- Feltöltés dátuma: 2013. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk nagyon kedvelt gyors édesség a rizspuding, gyümölccsel felturbózva pedig különösen. Télen is el lehet készíteni fagyasztott vagy déligyümölccsel.