Rizskoch Safi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Safitron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
600
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2397
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
600
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5773.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1313 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 860 mg
-
Nátrium 3333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.5 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 261 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 829 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
2397
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Aztán kihűlni kitesszük valahova hidegebbre, erkély pl. Alkalmanként átkeverve és kisebb fazekakba téve két részletben gyorsabban hűthető.
- Mikor már langyos a rizs, elkezdhetjük a tojásokat szétválasztani, sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. Előbbihez keverjük a 4 kanál cukrot, és az eddigre kihűlt rizsbe keverjük.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, 2 kanál cukrot a habhoz öntünk, és tovább keményre verjük, én géppel csinálom.:)
- Majd óvatosan a rizsbe forgatjuk a kapott habot.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, de minimum 30 percig. Nekem 50 perc elég volt 150 fokon "süti" üzemmódban.
- Érdemes átforgatni, és a sütőpapírt levenni az aljáról sütés végén, aki szereti, ropogósra sütheti a másik oldalát is, mert a "piskóta" jelleg miatt nem esik szét forgatáskor.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2622
- Feltöltés dátuma: 2019. október 01.
Ajánló
Magában vagy lekvárral, porcukorral, egyéb bevonattal is jó, a cukrozás direkt spórolós, mert így egészségesebb:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Safitron
20 recept
Kíváncsi voltam, és mindkettőt szeretem:)