r
Nosalty Logó

Rizskoch Safi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Safitron
Rizskoch Safi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Aztán kihűlni kitesszük valahova hidegebbre, erkély pl. Alkalmanként átkeverve és kisebb fazekakba téve két részletben gyorsabban hűthető.
  2. Mikor már langyos a rizs, elkezdhetjük a tojásokat szétválasztani, sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. Előbbihez keverjük a 4 kanál cukrot, és az eddigre kihűlt rizsbe keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, 2 kanál cukrot a habhoz öntünk, és tovább keményre verjük, én géppel csinálom.:)
  4. Majd óvatosan a rizsbe forgatjuk a kapott habot.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, de minimum 30 percig. Nekem 50 perc elég volt 150 fokon "süti" üzemmódban.
  6. Érdemes átforgatni, és a sütőpapírt levenni az aljáról sütés végén, aki szereti, ropogósra sütheti a másik oldalát is, mert a "piskóta" jelleg miatt nem esik szét forgatáskor.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2626
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 01.

Ajánló

Magában vagy lekvárral, porcukorral, egyéb bevonattal is jó, a cukrozás direkt spórolós, mert így egészségesebb:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizskoch Safi konyhájából
Safitron 20 recept

Kíváncsi voltam, és mindkettőt szeretem:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...