Rizskoch Aliz módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
496
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2979
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
496
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1495 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.8 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 290.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 785 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 444 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
2979
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst kimérjük, átválogatjuk és megmossuk, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk.
- Kimérjük a porcukrot, hozzátesszük a vaníliás cukrot és a fél vanília kikapart magját.
- Egy lábosba feltesszük melegedni a tejet, hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a vanília héját. Beletesszük a rizst, közepes vagy közepestől kisebb lángon főzzük, sűrű kevergetés mellett, amíg a rizs megpuhul. Kivesszük a vanília darabokat, a rizshez adjuk a vajat, és kevergetjük, amíg el nem olvad.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokhoz adjuk, a fehérjét egy külön tálba tesszük.
- A tojássárgájákat a cukrokkal, a kikapart vanília magokkal habosra, fehéredésig keverjük. Amikor a rizs megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a rizses-tojássárgájás masszához keverjük. A kész masszát az előzőleg előkészített tepsibe öntjük, majd betesszük a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, közben nézegessük, nehogy megégjen a teteje. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni, ezután szépen lehet majd szeletelni. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7494
- Feltöltés dátuma: 2015. január 16.
Ajánló
Tartalmasabb levesek mellé második fogásként, vagy desszertnek ajánlom önmagában, csokiöntettel, gyümölcsszósszal, dzsemmel, lekvárral vagy fahéjas porcukorral hintve. Mellé édes desszertbort kínálhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami édességre vágytam, imádom a tejberizst, de most másképp akartam elkészíteni, így felfújt lett. Féltem az eredménytől, mert egy alapreceptet néztem, de az itteni recept már a sajátom, meg hát csak a család női tagjai szeretik hivatalosan. Az eredmény magáért beszél, még a fiúknak is ízlett, így teljes volt az öröm :)