r
Nosalty Logó

Rizskoch Aliz módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch Aliz módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 2979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst kimérjük, átválogatjuk és megmossuk, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk.
  2. Kimérjük a porcukrot, hozzátesszük a vaníliás cukrot és a fél vanília kikapart magját.
  3. Egy lábosba feltesszük melegedni a tejet, hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a vanília héját. Beletesszük a rizst, közepes vagy közepestől kisebb lángon főzzük, sűrű kevergetés mellett, amíg a rizs megpuhul. Kivesszük a vanília darabokat, a rizshez adjuk a vajat, és kevergetjük, amíg el nem olvad.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukrokhoz adjuk, a fehérjét egy külön tálba tesszük.
  5. A tojássárgájákat a cukrokkal, a kikapart vanília magokkal habosra, fehéredésig keverjük. Amikor a rizs megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát.
  6. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a rizses-tojássárgájás masszához keverjük. A kész masszát az előzőleg előkészített tepsibe öntjük, majd betesszük a sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, közben nézegessük, nehogy megégjen a teteje. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni, ezután szépen lehet majd szeletelni. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7487
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Ajánló

Tartalmasabb levesek mellé második fogásként, vagy desszertnek ajánlom önmagában, csokiöntettel, gyümölcsszósszal, dzsemmel, lekvárral vagy fahéjas porcukorral hintve. Mellé édes desszertbort kínálhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami édességre vágytam, imádom a tejberizst, de most másképp akartam elkészíteni, így felfújt lett. Féltem az eredménytől, mert egy alapreceptet néztem, de az itteni recept már a sajátom, meg hát csak a család női tagjai szeretik hivatalosan. Az eredmény magáért beszél, még a fiúknak is ízlett, így teljes volt az öröm :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...