r
Nosalty Logó

Rizskoch 1.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rizskoch 1.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

739
Kalória
17.4g
Fehérje
100.6g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
71.9g
Víz
141.9g
Koleszterin
2.2g
Rost
37.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3123.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A rizst néhány (3-4) perc alatt avaj felénmegpároljuk.
  2. Felöntjük atejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, illetve a félbevágott vaníliarudat.
  3. Közepes lángonpár perc alatt felforraljuk. Majd lassú tűzön, időnként megkeverve, fedő alatt puhára főzzük. (Sőt, én időnként leveszem a tűzről 5-5 percre és fedő alatt a gőzben puhul a rizs, majd megkeverem és visszateszem újra a tűzre, és ezt ismételgetem kb. 1 órán keresztül.) Nagyon fontos, hogy jó minőségű lábast használjunk, amiben biztosan nem ég oda.Amikor elkészül,kivesszük belőle a vaníliarudat, és hagyjuk kihűlni.
  4. A tejberizzselelkeverjük a vaj másik felét és atojássárgákat.
  5. Kemény habot verünkatojásfehérjékbőlésóvatosanhozzákeverjük a rizshez.Az így kapott masszát egy kivajazott hőálló tálba öntjük.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Porcukorralés lekvárral tálaljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Akkor készítek rizskochot, ha van elég időm és türelmem, illetve ha a tejberizs túléli...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!