r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizsfelfújt sodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Felfújt

Sodó

Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Felfújt

Sodó

Összesen 4216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Felfújt

Sodó

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6082.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    995 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 4216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Felfújt

Sodó

Elkészítés

Felfújt

  1. Rizst szitában átmossuk, majd teflonos edénybe rakjuk, ráöntjük a tejet, majd a vizet, beletesszük a vanília kivonatot (1 tk.) és a sót. Puhára főzzük, többször megkevergetve, ügyelve arra, hogy le ne kapjon.
  2. Ha puha, egy nagyobb tálba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. Míg hűl a rizs, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. Sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, vajjal és a vanília kivonattal (1 tk.). Ha jól elkevertük, mehet bele a tejföl, és ezzel is jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt rizsre öntjük a vajas tojásos krémet, és jól összekeverjük, majd ha ezzel végeztünk, óvatosan a tojásfehérjehabot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne essen össze a hab!
  5. Sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük, és szépen eloszlatjuk benne a keverékünket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje.

Sodó

  1. Tejforralóban összekeverjük a pudingpor felét a cukorral, vanília kivonattal és a 2 db tojássárgájával.
  2. Óvatosan hozzáadagoljuk folyamatos kevergetés közben a tejet, majd felforraljuk, ügyelve, hogy ne csomósodjon be, ha mégis, habverővel szépen elkeverjük.
  3. Melegen tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13859
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, gyors és nagyon finom édesség:)

Hozzávalók

Felfújt

Sodó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...