Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
649
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3891
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.6g vaj5 kcal
A felfújthoz
-
16.2g rizs58 kcal
-
32.4g tej18 kcal
-
13.9g víz0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7.4g barna cukor28 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
9.3g tejföl18 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g sárgabaracklekvár10 kcal
Összesen
180
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
649
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 153.8 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3510.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1326 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 528.1 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 718.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1278 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 947 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 1260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1225 micro
Összesen
3891
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
180
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, éscsipetnyi sót hozzáadva.
- Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat( még használjuk, nem dobjuk ki !),a rizst egy nagy keverőtálbatesszük éskihűtjük.
- Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egykeverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat,és jól kikeverjük.
- Beletesszük a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.
- A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
- A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majdbeleforgatjukóvatosan a habot.
- Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűremegsütjük.
- Tálaláskor, ízlés szerint lekvárt cseppenthetünkrá, köré..., megöntözhetjük egy-két ek gyümölcsszörppel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 1808
- Tegnapi nézettség: 115
- 7 napos nézettség: 834
- Össznézettség: 668830
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de akkor is, ha ez volt az ebéd, már nagy baj nem lehetett. Ja igen, és mindig "Jaffaszörp" volt rajta? Ki emlékszik még rá? :-)))) Manapság, hogy magam készítem, már nem száraz.... :-) És ekkor sincs baj, azt hiszem. A tejföl szerintem nagyon finom bele, ad egy kis plusz ízt, és finom, szinte krémes marad az állaga. A kerekszemű, tejberizshez való rizst ajánlom, mert kavargatásnál sem törik, és hamarabb is megfő. Nosztalgiából meglocsolhatjuk újkori Jaffaszörppel, netán málnaszörppel, úgy is nagyon finom. :-)