r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

5,0

5 ÉRTÉKELÉS44 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

649
Kalória
13.4g
Fehérje
88g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
119.7g
Víz
203.4g
Koleszterin
1.8g
Rost
38.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    718.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 3891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, éscsipetnyi sót hozzáadva.
  2. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat( még használjuk, nem dobjuk ki !),a rizst egy nagy keverőtálbatesszük éskihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egykeverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat,és jól kikeverjük.
  5. Beletesszük a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.
  6. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
  7. A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majdbeleforgatjukóvatosan a habot.
  8. Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűremegsütjük.
  10. Tálaláskor, ízlés szerint lekvárt cseppenthetünkrá, köré..., megöntözhetjük egy-két ek gyümölcsszörppel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34

Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de akkor is, ha ez volt az ebéd, már nagy baj nem lehetett. Ja igen, és mindig "Jaffaszörp" volt rajta? Ki emlékszik még rá? :-)))) Manapság, hogy magam készítem, már nem száraz.... :-) És ekkor sincs baj, azt hiszem.  A tejföl szerintem nagyon finom bele, ad egy kis plusz ízt, és finom, szinte krémes marad az állaga. A kerekszemű, tejberizshez való rizst ajánlom, mert kavargatásnál sem törik, és hamarabb is megfő. Nosztalgiából meglocsolhatjuk újkori Jaffaszörppel, netán málnaszörppel, úgy is nagyon finom. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!