- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g rizs716 kcal
-
56g tonhalkonzerv111 kcal
-
24g olajbogyó28 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g rizs1432 kcal
-
112g tonhalkonzerv222 kcal
-
48g olajbogyó56 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
51g rizs183 kcal
-
14.3g tonhalkonzerv28 kcal
-
6.1g olajbogyó7 kcal
-
25.5g paradicsom5 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 173.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 245 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2030.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 347.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 301 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 960 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 993 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 491 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 656 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
-
2 bögre rizs
-
2 db paradicsom
Elkészítés
- Tegyük fel a rizst főni (kevés sóval), közepes tűzön, kb. kétszer annyi víz legyen, mint amennyi rizs, ne fedjük le.
- Akonzerv olívabogyót megmossuk és minden darabot 3-4 részre (karikákra) vágunk, (így jobban eloszlik majd a rizsben).
- Mire elpárolog a víz,a rizs el is készült.
- Tegyük a rizst egy olyan tálba, amibentálalni fogjuk a véglegesételt.
- Keverjük bele afelvágott olívabogyót és a konzerves tonhalat. Ügyeljünk rá, hogy a tonhalegyenletesen osztódjék el.
- Atetjét enyhén meghintjük jó minőségű olívaolajjal és paradicsommal díszitjük. Hidegen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 22433
- Feltöltés dátuma: 2008. március 12.
Ajánló
Száraz, nem túl testes vörösbort ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A rizses tonhal mediterrán étel, ahogy azonban itt leírom, úgy készíti a családom. Jellegzetes, "mindent bele" étel, amelyben a konyhai maradékokat használják fel. Nálunk azonban központi helyet foglal el és nagy gonddal készítjük. Lehet nagyobb lakomák előétele, de hétköznapi s.o.s. vacsora is, könnyű elkészítése miatt. Nyáron is jól esik nagy melegben, egy gyümölcs- vagy paradicsomleves társaságában. Vigyázat: a tonhal jó minőségű legyen, mert ez adja meg ételünk végső karaterét, ugyanez a helyzet az olívabogyóval is. Ez utóbbit, ha van rá mód kimérve is vehetjük, de mindenképp magozott legyen.Tehetünk még bele fekete olívabogyót és capribogyót is, ha fokozni akarjuk a látvány és ízhatást.