Rizses piskóta mézes meggyöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2636
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 111.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2504.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.5 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 668.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1095 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 903 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3544 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1860 micro
Összesen
2636
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk.
- A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemyény habbá verjük.
- Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben lassan sütjük.
- A mézes meggyöntethez a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 75527
- Feltöltés dátuma: 2008. október 19.
Ajánló
Tízórai, uzsonna vagy tartalmasabb leves után. Fontos tudnivaló: a méz a legtermészetesebb édesítő, élő anyag, ami azt jelenti, hogy aktív enzimeket tartalmaz, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, nagyon egészséges táplálék! Tápértékének megőrzése érdekében a mézet nem szabad 30 °C fölé melegíteni, mert a fehérjéi kicsapódnak, denaturálódnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
A gyümölcs észrevétlen becsempészése a kamaszgyerek szervezetébe.