Rizses csirke Sz. Ági konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sz. Ági
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
604
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
2415
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
51.7g csirke76 kcal
-
10.3g rizs37 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0 kcal
-
5.2g zöldpaprika1 kcal
-
5.2g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
12.9g víz0 kcal
Összesen
125
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 283.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
604
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.8 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2305.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1275 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1134.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
2415
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 133 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizs
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkehúst megtisztítjuk, leöblítjük, a hagymát finomra vágjuk.
- Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a csirkehúst.
- Fehéredésig pirítjuk a csirkedarabokat, majd kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is.
- Beleszeleteljük a paradicsomot és a paprikát., majd fedő alatt a húst puhára pároljuk. Ha elfőné a levét, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.
- Amikor a hús puha, hozzáadjuk a megmosott rizst, és annyi vizet, hogy egy ujjnyira ellepje az ételt. Tegyünk bele még sót, mert a rizs sok sót felvesz.
- Felforraljuk. Amikor forr, fedővel együtt áttesszük a sütőbe legalacsonyabb fokozatra, és 20 percig hagyjuk, hogy a rizs magába szívja az étel levét.
- 20 perc után kóstoljuk meg.A rizsnek puhának kell lennie és minden vizet fel kell szívnia.Ha netán mégsem így történne, és a rizs kissé még ropogós lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet, éshagyjuk még pár percig a sütőben.
- Sütés hőfoka: 50 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4937
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sz. Ági
49 recept
Egyik legfinomabb elkészítési módja a csirkének, a rizs nagyon jóízű a finom húslétől, amiben megfő.