r
Nosalty Logó

Rizottó Burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Rizottó Burger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizottó

Buci

Szósz

Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizottó

Buci

Szósz

Összesen 2229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizottó

Buci

Szósz

Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5477.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    4149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4133 micro
Összesen 2229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Rizottó

Buci

Szósz

Elkészítés

Rizottó

  1. Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd az olívaolajon pirítsuk meg az összetört fokhagymát. Adjunk hozzá 50 g borsót és a rizst, majd pár percig, gyakori kavargatás közben pirítsuk meg.
  2. 100 g borsót a vízzel turmixoljunk össze, majd öntsük fel vele a rizst a serpenyőben. Fűszerezzük be, majd fedjük le.
  3. Alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük, majd keverjük meg, fedjük le és főzzük még további 5-10 percig. A hagyományos rizottóval ellentétben hagyjuk, hogy a nedvesség nagy részét felszívja és sűrű, formázható legyen.
  4. Ha szeretnénk adhatunk hozzá apróra vágott csirkemellet is, amit az 50 g borsó helyett adjunk hozzá a pirítási fázisban.
  5. Ha letelt a főzési idő, kóstoljuk meg. Ha a rizs megfőtt készen is vagyunk.

Buci

  1. Egy robotgép táljába mérjük ki az olívaolajat.
  2. A vizet melegítsük meg annyira, hogy langyos legyen, majd keverjük el benne a cukrot és az instant élesztőt. Hagyjuk 10 percig felfutni.
  3. A robotgép táljába mérjük ki az olívaolajat. Adjuk hozzá az élesztős vizet, majd szitáljuk hozzá a szükséges mennyiségű lisztet.
  4. Ezután nagyjából 10-15 percig dagasszuk. A sütőt melegítsük elő 230 C fokra.
  5. Ha a tészta megkelt, lisztezett sütőpapírra fordítsuk ki, majd a tésztát is lisztezzük be. Formáljunk 4 zsemlét belőle, és hagyjuk még 10 percig kelni, amíg a sütő bemelegszik. Ha szépen formált bucikat szeretnénk helyezzük kilisztezett sütőformába őket.
  6. Mehet a sütőbe 10 percre 230 C fokon, majd 15 percre 210 C fokon. Ha kész hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük fel.
  7. Ha a bucik kihűltek vágjuk őket félbe. Kenjük meg az alsó felét a szósszal, majd formázzuk meg a “pogácsát”.
  8. A kész rizottót osszuk négy részre és kézzel formázzunk belőle jó ujjnyi vastag pogácsákat.

Szósz

  1. A hozzávalókat alaposan keverjük el és készen is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 428
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizottó Burger
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Rizottó

Buci

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...