adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
67g zöldborsó54 kcal
-
67g rizottó rizs239 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
13g füstölt szalonna87 kcal
-
167g csirke alaplé12 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
637
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
40g füstölt szalonna262 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1909
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
16.4g zöldborsó13 kcal
-
16.4g rizottó rizs59 kcal
-
8.2g fehérbor7 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
3.3g füstölt szalonna21 kcal
-
41g csirke alaplé3 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
Összesen
156
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 121.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2069 micro
Összesen
637
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4023.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 844 mg
-
Nátrium 2235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 363.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 428 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 641 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 2148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6207 micro
Összesen
1909
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zöldborsó
-
20 dkg rizottó rizs
-
1 kis db vöröshagyma
-
4 dkg füstölt szalonna
-
5 dl csirke alaplé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg parmezán sajt
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A finomra vágott vöröshagymát és a felcsíkozott füstölt szalonnát a evőkanálnyi vaj és az olívaolaj keverékén megdinszteljük, ill. kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
- Hozzáadjuk a borsót, kevergetve átforrósítjuk.
- Innen a rizottókészítés szoksáso menete szerint járunk el, vagyis mehet bele a (mosatlan!) rizs, üvegesre pirítjuk, és felöntjük a borral.
- A forró alapléből kanalazunk mindig a rizshez, amit szorgalmasan, megállás nélkül keverünk.
- Egészen addig tesszük ezt, míg az alaplé el nem fogy, vagy a rizs al dente nem lesz, vagyis kész.
- Hozzáadjuk a jeges vajkockákat, a reszelt paremzánt és a finomra vágott petrezselymet.
- Összekeverjük és pár percre lefedjük.
- Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 524
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 88676
- Feltöltés dátuma: 2009. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ne a menzákon, és egyéb helyeken elterjedt, hogyismondjamfinoman, borzalomra gondoljunk, vagyis száraz rizsre, 2-3, jobb esetben 10 borsószemmel. Hanem a valódi rizibizi ez itt kérem, ahogy azt szülőhazájában, Itáliában készítik. Tulajdonképpen nem más, mint egy finom rizottó zöldborsóval és szalonnával.