r
Nosalty Logó

Rigoletto linzer tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigoletto linzer tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4281.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 4117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a mandulát összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk.
  2. Egy másik keverőtálban a cukrot és a vaníliás cukrot, a vajat és a két tojást kézi mixer segítségével, kb. 4-5 perc alatt habosra keverjük.
  3. Ezután a lisztes-mandulás lisztkeveréket hozzáöntjük, és lágy linzertésztát gyúrunk belőle. Pár percig pihentessük szobahőmérsékleten, addig készítsük el a tölteléket.
  4. Ehhez tegyük egy lábasba a tejet és a cukrot, reszeljük hozzá a fél citrom héját, és öntsük hozzá a vanília aromát. Kezdjük el melegíteni, és adjuk hozzá a mandulát is. Folyamatos keverés mellett készítsünk sűrű masszát (ügyeljünk rá, hogy valóban nagyon sűrű legyen).
  5. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és fedjük le, hogy még jobban magába szívhassa a vaníliás tejet a mandula, és folytassuk a tészta kiszaggatásával.
  6. Lisztezett felületen 2-3 mm-re nyújtsuk ki, és cakkos szélű kekszszaggatóval (virágforma vagy sima pogácsaszaggató is megteszi) szaggassuk ki. Amennyiben szép végeredményt szeretnénk, használjunk eltérő méretű szaggatókat, egy kisebbet és egy nagyobbat.
  7. A tészta töltését a következő módon végezzük: a nagyobb linzerlapra kenjünk egy mokkáskanálnyi lekvárt, kicsit kenjük el a tésztaalapon, majd erre tegyünk rá kb. 1,5 kanálnyi mandulatölteléket is. Ezután tegyünk rá egy kisebb linzerlapot, és kicsit nyomkodjuk le az oldalát (kb. kalapformát kell kapnunk). Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg a tésztánk kitart.
  8. A kis tortácskákat helyezzük sütőpapíros tepsire, és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Még langyosan hintsük meg porcukorral, és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 12267
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Ajánló

Amennyiben marad még töltelékünk, tegyük el kis dobozba, és tároljuk a hűtőben. Bármikor kiválóan felhasználhatjuk pl. hókifli tölteléknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos nem tudom, honnan ered a sütemény neve, de gyanítom, hogy lehet valami köze Verdi 1851-ben született operájához... Mindenesetre amikor megtaláltam a receptet kedvenc, elsárgult lapú sütis könyvemben, rögtön kedvet kaptam az elkészítéséhez. Nem bántam meg, mert ez egy igazi elegáns, régimódi teasütemény, fantasztikus mandula és barackízzel. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...