Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ágicámdrágám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
167g habtejszín487 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
7g zselatinfix9 kcal
A tetejére
-
46 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
-
24 kcal
Összesen
1016
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
A tetejére
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
150g tortabevonó819 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
6097
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
16.2g tojás20 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krémhez
-
49.1g habtejszín143 kcal
-
0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
A tetejére
-
4.9g sárgabaracklekvár14 kcal
-
7.4g tortabevonó40 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
1016
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 405 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4404.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1016 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 1863 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 551.6 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 903.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 468 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 1047 mg
-
Retinol - A vitamin: 3205 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1540 micro
Összesen
6097
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
12 dkg porcukor
-
12 dkg finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
10 dl habtejszín
-
8 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg porcukor
-
2 csomag zselatinfix
A tetejére
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
- 12 dkg lisztet összekeverünk kakaóval, apránként óvatosan összeforgatjuk a tojáskrémmel.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belesimítjuk, megsütjük.
- Vékonyan beszórunk egy tiszta konyharuhát liszttel és a megsült tésztát ráborítjuk, azonnal lehántjuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A baracklekvárt megmelegítjük és szitán áttörjük.
- A kihűlt tészta széleit egyenesre vágjuk, majd kettévágjuk. Az egyiket megkenjük sárgabaracklekvárral és szikkadni hagyjuk, ez lesz a teteje. A csokoládét felolvasztjuk (én mikróban csináltam), és összekeverjük 2 ek olajjal, majd a lekvárral megkent lapra öntjük, hagyjuk megdermedni, és végül forró vízbe mártott késsel kockákra jelöljük a későbbi vágáshoz.
- A krémhez a vaníliás cukrot kakaóporral összekeverjük, hozzáadjuk a lehűtött tejszínt, elkezdjük egy kicsit összekeverni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és kézi habverővel, vagy robotgéppel kemény habbá verjük.
- A krémet a tésztalapra halmozzuk, és a tetejére rátesszük a csokival bevont tésztalapot.
- Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 22427
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Az alsó lap megkenésénél én fóliából egy keretet csinálok (mivel elég magas a krém), így nem tud megcsúszni, és utána teszem rá a csokis tetőt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Ágicámdrágám
31 recept
Férjem nagy kedvence a RIGÓ JÁNOS. Neki akartam örömet szerezni, amikor sok-sok évvel ezelőtt megtaláltam ezt a receptet a Nők Lapja tavaszi mellékletében. Egy kis változtatással azóta már többször elkészítettem.