r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágicámdrágám
Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    405 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 6097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
  2. 12 dkg lisztet összekeverünk kakaóval, apránként óvatosan összeforgatjuk a tojáskrémmel.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belesimítjuk, megsütjük.
  5. Vékonyan beszórunk egy tiszta konyharuhát liszttel és a megsült tésztát ráborítjuk, azonnal lehántjuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A baracklekvárt megmelegítjük és szitán áttörjük.
  7. A kihűlt tészta széleit egyenesre vágjuk, majd kettévágjuk. Az egyiket megkenjük sárgabaracklekvárral és szikkadni hagyjuk, ez lesz a teteje. A csokoládét felolvasztjuk (én mikróban csináltam), és összekeverjük 2 ek olajjal, majd a lekvárral megkent lapra öntjük, hagyjuk megdermedni, és végül forró vízbe mártott késsel kockákra jelöljük a későbbi vágáshoz.
  8. A krémhez a vaníliás cukrot kakaóporral összekeverjük, hozzáadjuk a lehűtött tejszínt, elkezdjük egy kicsit összekeverni, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és kézi habverővel, vagy robotgéppel kemény habbá verjük.
  9. A krémet a tésztalapra halmozzuk, és a tetejére rátesszük a csokival bevont tésztalapot.
  10. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22427
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Az alsó lap megkenésénél én fóliából egy keretet csinálok (mivel elég magas a krém), így nem tud megcsúszni, és utána teszem rá a csokis tetőt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából
Ágicámdrágám 31 recept

Férjem nagy kedvence a RIGÓ JÁNOS. Neki akartam örömet szerezni, amikor sok-sok évvel ezelőtt megtaláltam ezt a receptet a Nők Lapja tavaszi mellékletében. Egy kis változtatással azóta már többször elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...