r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos tortellini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Ricottás-spenótos tortellini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9390.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    3136 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    2832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7399 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    14561 micro
Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
  2. Addíg, amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  4. Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
  5. Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
  6. Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
  7. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
  8. Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
  9. Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
  10. Ha ez megvan, derelyevágóval daraboljuk fel.
  11. Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  12. Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
  13. Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25361
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 07.

Ajánló

Nem volt most mozzarellám itthon, ezért füstölt sajtot reszeltem a tetejére, ami nem rontott rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...