Ricottás-spenótos tortellini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Márti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g ricotta94 kcal
-
38g spenót6 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
A szószhoz
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A tetejére
-
50g mozzarella150 kcal
Összesen
838
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A szószhoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A tetejére
-
200g mozzarella598 kcal
Összesen
3354
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
22.9g finomliszt83 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
14.3g ricotta21 kcal
-
8.6g spenót1 kcal
-
5.7g parmezán sajt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
A szószhoz
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
22.9g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
A tetejére
-
11.4g mozzarella34 kcal
Összesen
190
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2347.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 248.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1850 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 3640 micro
Összesen
838
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.5 g
Zsír
-
Összesen 134.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1069 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9390.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 3136 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2740 mg
-
Nátrium 2832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 993.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1769 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 554 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 468 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 1151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7399 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 14561 micro
Összesen
3354
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 627 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
25 dkg ricotta
-
15 dkg spenót
-
10 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
A szószhoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 ek olívaolaj
A tetejére
-
20 dkg mozzarella
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
- Addíg, amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
- A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
- Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
- Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
- Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
- Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
- Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
- Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
- Ha ez megvan, derelyevágóval daraboljuk fel.
- Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
- Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
- Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 25349
- Feltöltés dátuma: 2010. április 07.
Ajánló
Nem volt most mozzarellám itthon, ezért füstölt sajtot reszeltem a tetejére, ami nem rontott rajta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Márti
46 recept
Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.