r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos tortellini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Ricottás-spenótos tortellini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9390.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    3136 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    2832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7399 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    14561 micro
Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
  2. Addíg, amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  4. Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
  5. Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
  6. Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
  7. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
  8. Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
  9. Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
  10. Ha ez megvan, derelyevágóval daraboljuk fel.
  11. Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  12. Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
  13. Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25349
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 07.

Ajánló

Nem volt most mozzarellám itthon, ezért füstölt sajtot reszeltem a tetejére, ami nem rontott rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek