Ricottás rakott kínai kel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltelék elkészítése
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g víz0 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
A sütés
-
185g kínai kel28 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
-
0 kcal
Összesen
575
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltelék elkészítése
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
400g víz0 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
A sütés
-
740g kínai kel110 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
100g edami sajt357 kcal
-
0 kcal
Összesen
2299
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltelék elkészítése
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
9.5g rizs34 kcal
-
18.9g víz0 kcal
-
11.8g ricotta18 kcal
-
9.5g tejföl19 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
A sütés
-
35g kínai kel5 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
4.7g edami sajt17 kcal
-
0 kcal
Összesen
111
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1799.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 765 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 398.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
575
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 122.7 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7197.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 2069 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 3061 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1593.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1056 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 314 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1105 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 931 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1452 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
2299
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Töltelék elkészítése
-
1 bögre rizs
-
25 dkg ricotta
-
2 dl tejföl
-
2 db tojás
-
2 ek olívaolaj
-
1 késhegynyi sáfrányos szeklice
-
garam masala ízlés szerint
A sütés
-
5 csepp olívaolaj
Elkészítés
Töltelék elkészítése
- A hagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteltjük.
- Kicsit később rátesszük a bögre rizst, amit fehérre pirítunk. Majd kétszer annyi meleg vizet teszünk rá. (Mivel éppen csirkehúslevest főztem közben, ezért annak a levével eresztettem fel víz helyett). Közben hozzáadjuk a marhahúsleves kockát, meg a sáfrányt és a borsot is.
- Amíg a rizs fő (kb. negyed óra), addig összekeverjük a ricottát a garam masalával. (Eközben már melegítettem a vizet a kel előfőzéséhez.)
- Amikor kész a rizs, összekeverjük a ricottával, ezután várni kell, hogy kihűljön, mielőtt a tojást és a tejfölt hozzáadjuk, nehogy a tojás kicsapódjon rántottának. :) Nagyon finom így magában is ez a massza, érdemes megkóstolni. (Másik lehetőség, hogy a tojást és a tejfölt külön összekeverjük, és nem a töltelékbe tesszük, hanem az egész rakott cuccra a végén.)
- Amikor a rizs már langyos, összekeverjük a tojással és a tejföllel.
A sütés
- Igazából már a töltelék elkészítése közben neki lehet állni a kínai kel előfőzésének. Ez azt jelenti, hogy levelekre szedjük, megmossuk (bár az előfőzés miatt, talán erre nincs szükség), majd forró vízbe tesszük néhány percre. Ez lábastól függően lehet, hogy több körös mutatvány.
- Eközben előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra (alsó-felső).
- Egy jénaiba csepegtetünk néhány csepp olívaolajat, majd rátesszük a lecsöpögtetett kínai kel felét, alulra a nagyobb leveleket. (Ekkor szórjuk meg egy kis édes köménnyel.)
- Ezután megkenjük a már összekevert töltelékkel, majd rátesszük a maradék kelleveleket. (Itt jegyzem meg, hogy ha a tojást a tejföllel külön összekeverve tenném az ételhez, akkor azt talán a végén lenne érdemes ráönteni.) Mehet a sütőbe, takarás nélkül.
- 20-25 perc sütés után, ami kb. 200-220 fokon történt, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük még nagyjából 10 percre, amíg megpirul, ki hogy szereti. Végül hagyni kell hűlni, hogy összeálljon, kicsit össze fog esni, de könnyebb lesz szelni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2368
- Feltöltés dátuma: 2014. május 19.
Ajánló
Picit macerás, de finom és könnyű.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tipikus rögtönzött étel. A boltban láttam kínai kelt, amit még sosem csináltam, de gondoltam valami rakottasnak jó lesz. A ricottát is már rég ki akartam próbálni, amiről annyit tudtam, hogy kicsit a túróhoz hasonló. Ezután kezdett összeállni a fejemben, hogy valami spéci fűszerrel megvadítva csinálok egy rakott kelt. Mielőtt nekiestem, utánanéztem egy-két dolognak a neten, de végül mentem a saját fejem után. És ez lett belőle.