r
Nosalty Logó

Ricottás padlizsántekercsek paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Ricottás padlizsántekercsek paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 1548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2215 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, és vékonyra (0,5 cm) vágjuk. Ha friss, nincs szükség a sózásra, ha viszont száraz a szára, akkor 20 percre sózzuk le, majd öblítsük le.
  2. Szárítsuk le. Az olívaolaj egy részét hevítsük fel, majd süssük meg előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Szedjük papírtörlőre.
  3. Amíg sülnek, addig készítsük el a krémet: a ricottát keverjük ki sóval, borssal, a citrom levével és héjával, adjuk hozzá a zsemlemorzsát.
  4. Tegyünk 1-2 kanálnyi tölteléket a padlizsánszeletek végére, és szorosan tekerjük fel őket.
  5. Egy tepsibe öntsük bele a paradicsomszószt, majd helyezzük bele a padlizsántekercseket.
  6. Mindegyik tetejére tegyünk egy kanál tejszínt.
  7. Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig. Tálalás előtt szórjuk meg a grana padanóval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6360
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már majdnem elkészültem ezzel a recepttel, mikor rájöttem, hogy egyszer már csináltam nagyon hasonlót...így jár, aki mindig újat akar főzni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...