Ricottás-mentás tortellini
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A házi készítésű pappardelle tésztához
-
83g rétesliszt300 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
125g ricotta188 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
-
3g menta2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A szószhoz
-
75g májusi pereszke16 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
5 kcal
-
25g fejessaláta2 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
956
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A házi készítésű pappardelle tésztához
-
330g rétesliszt1201 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g ricotta750 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
-
12g menta8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A szószhoz
-
300g májusi pereszke64 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
100g fejessaláta10 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3824
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A házi készítésű pappardelle tésztához
-
18.5g rétesliszt67 kcal
-
12.4g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
28.1g ricotta42 kcal
-
5.6g pecorino sajt22 kcal
-
0.7g menta0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A szószhoz
-
16.9g májusi pereszke4 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
1.6g salottahagyma1 kcal
-
5.6g fejessaláta1 kcal
-
2.2g fehérbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
215
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1904.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 245.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
956
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.5 g
Zsír
-
Összesen 221.5 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7617.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2365 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 2612 mg
-
Nátrium 2075 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 983.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2084 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 229 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 1901 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1873 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1940 micro
Összesen
3824
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A házi készítésű pappardelle tésztához
-
330 g rétesliszt
-
4 db tojás
A töltelékhez
-
500 g ricotta
-
100 g pecorino sajt
-
1 marék menta
A szószhoz
-
300 g májusi pereszke
-
150 g vaj
-
1 db salottahagyma
-
100 g fejessaláta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A házi készítésű pappardelle tésztához
- Elkészítjük a tölteléket és a szószt: a töltelékhez a ricotta levét előzetesen lecsepegtetjük, a ricottát tálba öntjük és összekeverjük a frissen reszelt pecorino sajttal, beleszórjuk az apróra vágott mentaleveleket, végül frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A szószhoz az megpucolt és felaprított salottát a vaj ötödén dinszteljük, hozzáadjuk a megmosott és megszárított gombát. Amikor a gomba megpuhult, mehet a serpenyőbe a kisebb darabokra tépkedett fejessaláta. A salátát megfonnyasztjuk, a szószhoz öntjük a fehérbort. Amikor az alkohol elpárolgott, felöntjük a szószt két evőkanál vízzel. Végül sóval, borssal ízesítjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék vajat.
- Az egyik tésztabucit kettévágjuk, az egyik felét vékonyra kinyújtjuk, a másikat visszacsomagoljuk a fóliába. A kinyújtott tésztát benedvesített konyharuhára helyezzük, téglalap alakúra igazítjuk (a széleket félretesszük, a végén összegyúrhatjuk és kinyújthatjuk a többivel együtt), és egyforma körülbelül 6-7 cm-es négyzetekre vágjuk. A kis tésztalapokat egyesével a tiszta munkafelületre (a nedves felületükkel felfelé) téve, megtöltjük egy teáskanálnyi töltelékkel, a tészta sarkát felhajtjuk, így háromszöget formálunk, és a háromszög széleit középen összecsavarjuk. A kész tortellinit búzadarával meghintett tálcára fektetjük. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
- Lobogó, sós vízben, több adagban kifőzzük a tortelliniket. Megforgatjuk a szószban, átmelegítjük és frissen reszelt pecorino sajttal megszórva azonnal kínáljuk.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11916
- Feltöltés dátuma: 2008. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A házilag gyúrt és formázott tészta készítése hosszadalmas, némi jártasságot igényel, de a befektetett energiák többszörösen megtérülnek. Többször készítettem már ilyen-olyan házi tésztát (lasagnét, pappardellét), tortellinit most először.