r
Nosalty Logó

Ricottás-mentás tortellini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Ricottás-mentás tortellini
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

956
Kalória
34.9g
Fehérje
77.7g
Szénhidrátok
55.4g
Zsír
245.9g
Víz
347.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 3824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7617.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2365 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2612 mg
  • Nátrium
    2075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    983.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 3824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A házi készítésű pappardelle tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket és a szószt: a töltelékhez a ricotta levét előzetesen lecsepegtetjük, a ricottát tálba öntjük és összekeverjük a frissen reszelt pecorino sajttal, beleszórjuk az apróra vágott mentaleveleket, végül frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A szószhoz az megpucolt és felaprított salottát a vaj ötödén dinszteljük, hozzáadjuk a megmosott és megszárított gombát. Amikor a gomba megpuhult, mehet a serpenyőbe a kisebb darabokra tépkedett fejessaláta. A salátát megfonnyasztjuk, a szószhoz öntjük a fehérbort. Amikor az alkohol elpárolgott, felöntjük a szószt két evőkanál vízzel. Végül sóval, borssal ízesítjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék vajat.
  2. Az egyik tésztabucit kettévágjuk, az egyik felét vékonyra kinyújtjuk, a másikat visszacsomagoljuk a fóliába. A kinyújtott tésztát benedvesített konyharuhára helyezzük, téglalap alakúra igazítjuk (a széleket félretesszük, a végén összegyúrhatjuk és kinyújthatjuk a többivel együtt), és egyforma körülbelül 6-7 cm-es négyzetekre vágjuk. A kis tésztalapokat egyesével a tiszta munkafelületre (a nedves felületükkel felfelé) téve, megtöltjük egy teáskanálnyi töltelékkel, a tészta sarkát felhajtjuk, így háromszöget formálunk, és a háromszög széleit középen összecsavarjuk. A kész tortellinit búzadarával meghintett tálcára fektetjük. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
  3. Lobogó, sós vízben, több adagban kifőzzük a tortelliniket. Megforgatjuk a szószban, átmelegítjük és frissen reszelt pecorino sajttal megszórva azonnal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A házilag gyúrt és formázott tészta készítése hosszadalmas, némi jártasságot igényel, de a befektetett energiák többszörösen megtérülnek. Többször készítettem már ilyen-olyan házi tésztát (lasagnét, pappardellét), tortellinit most először.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!