r
Nosalty Logó

Ricottás-mentás tortellini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ricottás-mentás tortellini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 3824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7617.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2365 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2612 mg
  • Nátrium
    2075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 3824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A házi készítésű pappardelle tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket és a szószt: a töltelékhez a ricotta levét előzetesen lecsepegtetjük, a ricottát tálba öntjük és összekeverjük a frissen reszelt pecorino sajttal, beleszórjuk az apróra vágott mentaleveleket, végül frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A szószhoz az megpucolt és felaprított salottát a vaj ötödén dinszteljük, hozzáadjuk a megmosott és megszárított gombát. Amikor a gomba megpuhult, mehet a serpenyőbe a kisebb darabokra tépkedett fejessaláta. A salátát megfonnyasztjuk, a szószhoz öntjük a fehérbort. Amikor az alkohol elpárolgott, felöntjük a szószt két evőkanál vízzel. Végül sóval, borssal ízesítjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék vajat.
  2. Az egyik tésztabucit kettévágjuk, az egyik felét vékonyra kinyújtjuk, a másikat visszacsomagoljuk a fóliába. A kinyújtott tésztát benedvesített konyharuhára helyezzük, téglalap alakúra igazítjuk (a széleket félretesszük, a végén összegyúrhatjuk és kinyújthatjuk a többivel együtt), és egyforma körülbelül 6-7 cm-es négyzetekre vágjuk. A kis tésztalapokat egyesével a tiszta munkafelületre (a nedves felületükkel felfelé) téve, megtöltjük egy teáskanálnyi töltelékkel, a tészta sarkát felhajtjuk, így háromszöget formálunk, és a háromszög széleit középen összecsavarjuk. A kész tortellinit búzadarával meghintett tálcára fektetjük. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
  3. Lobogó, sós vízben, több adagban kifőzzük a tortelliniket. Megforgatjuk a szószban, átmelegítjük és frissen reszelt pecorino sajttal megszórva azonnal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11916
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A házilag gyúrt és formázott tészta készítése hosszadalmas, némi jártasságot igényel, de a befektetett energiák többszörösen megtérülnek. Többször készítettem már ilyen-olyan házi tésztát (lasagnét, pappardellét), tortellinit most először.

Hozzávalók

A házi készítésű pappardelle tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...