r
Nosalty Logó

Ricottás medvehagymás csavart

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Ricottás medvehagymás csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5028.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    3123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 2061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, de ha szeletelt tésztát kapunk, akkor kevesebb dolgunk lesz. A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.
  2. A ricottát a sóval és az aprított medvehagymával összekeverjük, majd rákenjük minden második tésztacsíkra, ami kb. 25 cm-es darab. Ezután a tészta másik darabjával befedjük, és lekenjük tojással, majd 4 csavarást végzünk rajta.
  3. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. 200 fokon, 10 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálcára szedjük, és azonnal fogyasztható. A ricottától nagyon finom porhanyós, és omlósan puha lesz, ami az élvezetén nagyot emel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7531
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás medvehagymás csavart
Zsuzsamama56 321 recept

Mindig töröm a fejem valami újdonságon, de szerintem mások is így vannak vele. Ez a finomság csak úgy olvad az ember szájában, annyira finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...