r
Nosalty Logó

Ricottás csirkemelltekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás csirkemelltekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2278 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 569 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    241.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6738.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    3204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5981 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 2278 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és ha szükséges kiklopfoljuk őket, hogy kb 1/2 cm vastagságú legyen.
  2. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket.
  3. A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, a répát sajtreszelőn lereszeljük.
  4. A répához és a kolbászhoz hozzáadjuk a ricottát, és a tojást, és az egészet jól összekeverjük.
  5. A csirkemellszeleteken elosztjuk a tölteléket, és felcsavarjuk.
  6. Az így kapott kis "batyukat" betekerjük a baconszalonnával, és betekerjük alufóliával.
  7. Tepsibe helyezzük őket, kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben a saját levében megpároljuk .
  8. Ha kész, szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7859
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a Vidék íze magazinból származik. Ott sertés szűzpecsenyéből készül. Nekem csak csirkemellem volt, így hát ebből készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...