r
Nosalty Logó

Ricotta mousse eperszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Ricotta mousse eperszósszal
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A moussehoz:

Az eperszószhoz:

Összesen 358 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A moussehoz:

Az eperszószhoz:

Összesen 1433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A moussehoz:

Az eperszószhoz:

Összesen 187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 358 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1433 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A moussehoz:

Az eperszószhoz:

Elkészítés

A moussehoz:

  1. Az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Megtisztítjuk, darabokra vágjuk, elkavarjuk a citromlével és cukorral. Lefedjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.
  2. A ricottát simára kavarjuk a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
  3. Tálaláskor a ricotta mousset poharakba osztjuk. Az epret botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, még kevés cukorral ízesítjük, majd a krémre öntjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3130
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron a ricotta mousse-t tálalás előtt kb. 30-60 perccel tegyük a fagyasztóba, közben kevergessük meg, és jól lehűtve tálaljuk.

Hozzávalók

A moussehoz:

Az eperszószhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...