Ricotta mousse eperszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A moussehoz:
-
63g ricotta94 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Az eperszószhoz:
Összesen
358
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A moussehoz:
-
250g ricotta375 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Az eperszószhoz:
Összesen
1433
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 127.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
358
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 103.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1768.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.6 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 511.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 978 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
1433
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A moussehoz:
- Az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Megtisztítjuk, darabokra vágjuk, elkavarjuk a citromlével és cukorral. Lefedjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.
- A ricottát simára kavarjuk a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
- Tálaláskor a ricotta mousset poharakba osztjuk. Az epret botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, még kevés cukorral ízesítjük, majd a krémre öntjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3126
- Feltöltés dátuma: 2015. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nyáron a ricotta mousse-t tálalás előtt kb. 30-60 perccel tegyük a fagyasztóba, közben kevergessük meg, és jól lehűtve tálaljuk.