Ricciarelli Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
216
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
2588
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
443
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
216
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 157.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3737.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 866 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 814 mg
-
Foszfor 1654 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.4 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
2588
kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
443
kcal
Hozzávalók
-
300 g mandula
-
1 tk sütőpor
-
1 tk citromhéj
-
4 csepp keserűmandula aroma
-
200 g porcukor
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
Elkészítés
- A mandulát elkeverjük a sütőporral, a porcukor felével, citromhéjjal és a keserűmandula aromával.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzádolgozzuk a maradék porcukrot.
- A tojáshabhoz adjuk a mandulás keveréket, és jól eldolgozzuk, egy enyhén ragadós tészta a végeredmény.
- A tésztából kis darabokat letépkedünk, golyóvá formázzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy villával egy kicsit ellapítjuk, majd kb. 30-60 percet pihentetjük.
- Betoljuk a 120 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percet sütjük. Hűlni hagyjuk, majd megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8306
- Feltöltés dátuma: 2015. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom mandulás sütemény. Ebből az adagból kb. 40 darab aprósütemény lesz. A tésztát színezhetjük 1 ek kakaóporral is.