r
Nosalty Logó

Ribizlis túrószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Ribizlis túrószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7899.9 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 4040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról.
  2. A vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, vaníliás cukorral, pudingporral és a sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat.
  3. Külön edényben a túrót a tejföllel összekeverjük, majd a vajas-tojásos masszával is összeöntjük. Végül a keményre vert tojásfehérjét habbá verve beleforgatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos formát kibélelünk zsírpapírral, és a masszát kb. 1 cm vastagon belesimítjuk. A 2/3-ad részét a ribizliszemeknek rászórjuk, majd a maradék túrós krémet is beleöntjük.
  5. 190 fokon 1.5-2 óra hosszat sütjük.
  6. Ha kész, a sütőben hagyjuk kihűlni, ügyelve arra, hogy ne érje hirtelen hideg levegő. Ha kihűlt, ribizliszemekkel díszítjük. Hűtőben tartjuk másnapig.
  7. Levesszük a kapcsot, tálra csúsztatjuk, és éles késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5585
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Ajánló

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, ugyanis jobb lesz az íze és állaga, ha hosszabb ideig hűtjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor érik ez a finom, piros gyümölcs a kertben, ezt a süteményt ki nem hagynám... isteni a túró és a ribizli párosítása. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne finomat enni!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...