r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis-túrós kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3332 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.6 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5647.9 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3332 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Enyhén lisztezett felületen 1cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A karimákat lekenjük tojássárgájával.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót egy tálban alaposan összetörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citrom reszelt héját.
  2. Minden kalácska mélyedésébe teszünk 1 púpos tk tölteléket.
  3. A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.
  4. A ribizliket leszemezzük, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és a túrós töltelékbe nyomkodunk pár szemet.
  5. Előmelegített sütőben 23 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  6. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5238
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-túrós kalácskák
Andi80_ 380 recept

Az egyik közösségi oldalon egy kedves hölgy ökörszem nevű sütije annyira megtetszett, hogy már akkor tudtam, ezt el kell készítenem. Pár nappal később a saját tésztareceptemből, és a mazsola helyett a kertben szedett ribizlivel meg is leptem vele a családot. Az elnyújtott tésztából 19 db kalácska lett, a szaggatás utáni hulladék tésztát összedolgoztam, elnyújtottam, újraszaggattam, és forró olajban 7 db fánkot sütöttem belőle, mert a nagyobbikom él-hal érte.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...