Ribizlis túróhabtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Romance
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
15g finomliszt55 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6g tej3 kcal
-
55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
42g tehéntúró61 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
84 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
8g víz0 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
Díszítés
-
84 kcal
-
17g piros ribizli9 kcal
Összesen
441
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
90g finomliszt328 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
37g tej21 kcal
-
37g napraforgó olaj327 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g víz0 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
Díszítés
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
Összesen
2637
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
17.3g tehéntúró25 kcal
-
13.8g joghurt8 kcal
-
13.8g növényi habtejszín35 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
10.4g piros ribizli6 kcal
Díszítés
-
13.8g növényi habtejszín35 kcal
-
6.9g piros ribizli4 kcal
Összesen
182
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
441
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 159.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6429.2 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 1491 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 2161 mg
-
Nátrium 1418 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 657 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
2637
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
90 g finomliszt
-
1 db tojás
-
50 g cukor
-
37 ml tej
-
37 ml napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
25 dkg tehéntúró
-
2 dl joghurt
-
2 dl növényi habtejszín
-
1 ek porcukor
-
vanília ízlés szerint
-
10 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
15 dkg piros ribizli
Díszítés
-
2 dl növényi habtejszín
-
10 dkg piros ribizli
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjét felverjük 10 g cukorral.
- A tojássárgáját pedig habosra verjük 40 g cukorral, majd mehet bele a tej és az olaj is.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót, majd beleszitáljuk a sárgájás masszába. Csomómentesre keverjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
- Egy 16 cm-es sütőpapíros tortakarikába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróba!
Krém
- A túrót kikeverjük a porcukorral (kóstolni!!!), vaníliával és a joghurttal.
- A zselatint feloldjuk a vízben, mikróban langyosítjuk, és a túrós krémhez keverjük. (Először adjunk egy kis krémet a zselatinhoz, keverjük el benne, és csak ezután keverjük össze a kettőt.)
Díszítés
- Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk.
- Az alsó lapot visszatesszük a tortakarikába, kirakjuk a ribizlivel, elegyengetjük rajta a krémet, majd rátesszük a másik lapot is, kicsit rányomkodjuk, és mehet a hűtőbe egy pár órára.
- Ha összeállt a tortánk, levesszük róla a formát, és a felvert tejszínnel bevonjuk. Rászórjuk a maradék ribizlit is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1823
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.
Ajánló
Érdemes nagyobb formában sütni (pl: 26 cm-es), akkor mindent duplázzunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Romance
5 recept
Ezt a tortát csak magamnak sütöttem. Én el voltam ragadtatva tőle, egy nagyon könnyű kis nyári tortát sikerült összehoznom!