r
Nosalty Logó

Ribizlis túróhabtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Romance
Ribizlis túróhabtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 2637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét felverjük 10 g cukorral.
  2. A tojássárgáját pedig habosra verjük 40 g cukorral, majd mehet bele a tej és az olaj is.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót, majd beleszitáljuk a sárgájás masszába. Csomómentesre keverjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
  4. Egy 16 cm-es sütőpapíros tortakarikába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A túrót kikeverjük a porcukorral (kóstolni!!!), vaníliával és a joghurttal.
  2. A zselatint feloldjuk a vízben, mikróban langyosítjuk, és a túrós krémhez keverjük. (Először adjunk egy kis krémet a zselatinhoz, keverjük el benne, és csak ezután keverjük össze a kettőt.)

Díszítés

  1. Ha kihűlt a piskótánk, kettévágjuk.
  2. Az alsó lapot visszatesszük a tortakarikába, kirakjuk a ribizlivel, elegyengetjük rajta a krémet, majd rátesszük a másik lapot is, kicsit rányomkodjuk, és mehet a hűtőbe egy pár órára.
  3. Ha összeállt a tortánk, levesszük róla a formát, és a felvert tejszínnel bevonjuk. Rászórjuk a maradék ribizlit is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1824
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Ajánló

Érdemes nagyobb formában sütni (pl: 26 cm-es), akkor mindent duplázzunk! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis túróhabtorta
Romance 5 recept

Ezt a tortát csak magamnak sütöttem. Én el voltam ragadtatva tőle, egy nagyon könnyű kis nyári tortát sikerült összehoznom! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...