Ribizlis málnalekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
153g málna79 kcal
-
153g piros ribizli84 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
85g cukor329 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
Összesen
510
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
610g málna317 kcal
-
610g piros ribizli335 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
340g cukor1316 kcal
-
73 kcal
-
0 kcal
Összesen
2042
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
38.4g málna20 kcal
-
38.4g piros ribizli21 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
21.4g cukor83 kcal
-
1.6g zselésítő befőzőszer5 kcal
-
0 kcal
Összesen
129
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.9 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 256.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
510
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1273.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.5 g
-
Cukor 426 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 1027.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 406 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
2042
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
610 g málna
-
610 g piros ribizli
-
1 teáskanál citromlé
-
340 g cukor
-
1 csomag zselésítő befőzőszer
-
2 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- A gyümölcsöket átválogatjuk, és alaposan megmossuk. A ribizlinél fontos odafigyelni arra is, hogy a ribizliszárakat eltávolítsuk.
- Először a ribizlit, majd a málnát préseljük le gyümölcscentrifuga segítségével. Így kb. 800 ml gyümölcslevet kapunk.
- Egy edényben összekeverjük a gyümölcslevet, a citromlevet és a zselésítő anyagot.
- Lassú tűzön, szinte állandó keverés mellett forralni kezdjük, majd hozzá adagoljuk a cukrot is.
- Amikor felforrt, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejére egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk. Az üvegeket a fejük tetejére állítjuk, hogy kellő vákuum keletkezzen.
- Végezetül egy plédbe bugyoláljuk őket, és néhány napig hűlni hagyjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5199
- Feltöltés dátuma: 2015. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Sajnos idén nagyon kevés ribizlink termett, így önálló lekvárt nem akartam belőle főzni. Málnánk viszont idén is rengeteg van, így a két gyümölcsöt vegyítve készítettem el a lekváromat.