r
Nosalty Logó

Ribizlis málnalekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
La fée de cuisine
Ribizlis málnalekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2042 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 510 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 2042 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket átválogatjuk, és alaposan megmossuk. A ribizlinél fontos odafigyelni arra is, hogy a ribizliszárakat eltávolítsuk.
  2. Először a ribizlit, majd a málnát préseljük le gyümölcscentrifuga segítségével. Így kb. 800 ml gyümölcslevet kapunk.
  3. Egy edényben összekeverjük a gyümölcslevet, a citromlevet és a zselésítő anyagot.
  4. Lassú tűzön, szinte állandó keverés mellett forralni kezdjük, majd hozzá adagoljuk a cukrot is.
  5. Amikor felforrt, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejére egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk. Az üvegeket a fejük tetejére állítjuk, hogy kellő vákuum keletkezzen.
  6. Végezetül egy plédbe bugyoláljuk őket, és néhány napig hűlni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5199
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Sajnos idén nagyon kevés ribizlink termett, így önálló lekvárt nem akartam belőle főzni. Málnánk viszont idén is rengeteg van, így a két gyümölcsöt vegyítve készítettem el a lekváromat. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...