Ribizlis lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DDalma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
-
16g őszibarack6 kcal
Összesen
384
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
Összesen
3064
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
17g tojás21 kcal
-
19.3g porcukor75 kcal
-
19.3g finomliszt70 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
15.5g piros ribizli8 kcal
-
9.8g őszibarack4 kcal
Összesen
236
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
384
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 931 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4994.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1293 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 2099 mg
-
Nátrium 1291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.8 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 586.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 857 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1229 micro
Összesen
3064
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
250 g porcukor
-
250 g finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
175 g tejföl
-
200 g piros ribizli
-
1 közepes db őszibarack
Elkészítés
- A 4 tojássárgáját különválasztjuka fehérjétől 2 külön tálba. A fehérjét kemény habbá verjük.
- A 4 tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal/margarinnal habosra verjük. Majd hozzákeverjüka tejfölt, és ezzel is jól összedolgozzuk.
- A lisztet összekeverjüka sütőporral, majd hozzáöntjüka tojássárgájás krémhez, és jól összekeverjük, hogy ne maradjon csomós.
- Végül óvatosan hozzákeverjüka tojásfehérjét a krémhez. (A lényeg az, hogy mindig egy irányba, óvatosan keverjük.)
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük.
- A ribizlireszórunk egy kis lisztet, és összekeverjük(ez segít majd, hogy ne süllyedjen le teljesen az aljára a tésztának a gyümölcs.) Majd rászórjuka tészta tetejére. A barackot apró darabokra vágjuk,és a szabad tésztaterületekre benyomjuk. (Azért szeretem a barackot ebbe a sütibe, mert ha megsül, valamiért olyan íze van, mint a vaníliapudingnak.)
- Előmelegített sütőbenkb. 180 fokonaranybarnára sütjük,kb. 30-40 perc alatt.
- Ha kész, meghintjükporcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x45
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3940
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
DDalma
4 recept
A család régóta imádja a meggyes lepényt. Origináltan ez a recept is annak készült. Azonban a szükség nagy Úr. Éhezett a párom egy kis édességre, de meggy biza nem leledzett a mélyhűtőben így télvíz idején. Viszont megtaláltam a féltve őrzött ribizlimet, amit még nagy gonddal mentettem le a bokorról nyáron. Továbbá találtam a hűtőben egy bontott barackkonzervet is, ez se veszhet kárba... Összeütöttem ezt a gyors süteményt, és olyan jól sikerült, hogy azóta mindig így rendelik! :) A sütemény édes, a gyümölcs kesernyés, a barack puding szerű ízt kölcsönöz. Isteni együtt! :) Általában fagyasztott gyümölcsből készítem, de frissből is szuper.