r
Nosalty Logó

Ribizlis lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDalma
Ribizlis lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4994.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2099 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 3064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 4 tojássárgáját különválasztjuka fehérjétől 2 külön tálba. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A 4 tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal/margarinnal habosra verjük. Majd hozzákeverjüka tejfölt, és ezzel is jól összedolgozzuk.
  3. A lisztet összekeverjüka sütőporral, majd hozzáöntjüka tojássárgájás krémhez, és jól összekeverjük, hogy ne maradjon csomós.
  4. Végül óvatosan hozzákeverjüka tojásfehérjét a krémhez. (A lényeg az, hogy mindig egy irányba, óvatosan keverjük.)
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük.
  6. A ribizlireszórunk egy kis lisztet, és összekeverjük(ez segít majd, hogy ne süllyedjen le teljesen az aljára a tésztának a gyümölcs.) Majd rászórjuka tészta tetejére. A barackot apró darabokra vágjuk,és a szabad tésztaterületekre benyomjuk. (Azért szeretem a barackot ebbe a sütibe, mert ha megsül, valamiért olyan íze van, mint a vaníliapudingnak.)
  7. Előmelegített sütőbenkb. 180 fokonaranybarnára sütjük,kb. 30-40 perc alatt.
  8. Ha kész, meghintjükporcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x45
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3942
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DDalma 4 recept

A család régóta imádja a meggyes lepényt. Origináltan ez a recept is annak készült. Azonban a szükség nagy Úr. Éhezett a párom egy kis édességre, de meggy biza nem leledzett a mélyhűtőben így télvíz idején. Viszont megtaláltam a féltve őrzött ribizlimet, amit még nagy gonddal mentettem le a bokorról nyáron. Továbbá találtam a hűtőben egy bontott barackkonzervet is, ez se veszhet kárba... Összeütöttem ezt a gyors süteményt, és olyan jól sikerült, hogy azóta mindig így rendelik! :) A sütemény édes, a gyümölcs kesernyés, a barack puding szerű ízt kölcsönöz. Isteni együtt! :) Általában fagyasztott gyümölcsből készítem, de frissből is szuper.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...