r
Nosalty Logó

Réteges sült túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Réteges sült túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    204 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1016 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.2 g

Zsír

  • Összesen
    283.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13305 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1993 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    5086 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1285 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5076 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük, egy 3 literes lábosba 2 liter vizet öntünk, ebbe tesszük a sót és 2 ek olajat. Majd amikor forr, beleöntjük a tésztát, és 10 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. Közben a túrót, tejfölt, tojást, fokhagymasót jól összekeverjük, majd a tésztával jól összedolgozzuk.
  3. Egy közepes tepsibe öntjük a 0,5 dl étolajat, és a fele túrós csuszát egyenletesen elterítjük, erre a sajt felét rászórjuk, majd a maradék csuszával betakarjuk, és ismét a sajttal megszórjuk.
  4. Végül a füstölt szalonnaszeleteket rátesszük, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6013
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réteges sült túrós csusza
Gabimami58 139 recept

Csupán annyi a sztori: túrós csuszát mindenki ismeri, ezért kissé változatosan teszem fel. Orsó tésztát használva, és nem csak kifőzzük, de meg is sütjük. Nagyon finom, most nagypéntek révén is, hisz a szalonnacsíkot nem muszáj elfogyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...