r
Nosalty Logó

Réteges mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Réteges mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    365.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7778.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2792 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1631 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 6319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy mélyebb keverőtálban robotgéppel felverjük a tojásfehérjét, közben folyamatos keverés mellett beleszórjuk a többi tésztáhozvalót tetszőleges sorrendben (a lisztet utolsónak).
  2. A homogénre kevert masszát sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük -kb. 20 perc.
  3. Amíg hűl, elkészítjük a krémet: a tejet feltesszük melegedni, a sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, adunk hozzá a melegedő tejből, azzal is átkeverjük, majd a kb. azonos hőmérsékletű tejbe öntjük a tojásos, lisztes masszát.
  4. Szaporán kevergessük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, langyosra hűtve hozzáadjuk a margarint.
  5. A kihűlt vaníliakrém 3/4-ét a tésztára kenjük, ezután kirakjuk háztartási keksszel.
  6. A maradékba keverünk nescafét, és a kekszréteg tetején egyenletesen elosztjuk.
  7. Megszórjuk kókuszreszelékkel, hűtőbe rakjuk, másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27302
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől való a recept, most jutott időm kipróbálni. Nagyon dús sütemény, vendégvárónak is kiváló.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...