Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
10g mák53 kcal
-
7g alma3 kcal
-
32g tojásfehérje17 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4g kekszmorzsa17 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Vaníliakrémhez
-
27 kcal
-
60g tej34 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
4 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
Az almatöltelékhez
A tejszínkrémhez
-
20g habtejszín58 kcal
-
12 kcal
Összesen
437
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g mák525 kcal
-
70g alma33 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
40g kekszmorzsa168 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
Vaníliakrémhez
-
267 kcal
-
600g tej336 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
19g vaníliaaroma0 kcal
Az almatöltelékhez
A tejszínkrémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
Összesen
4369
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
3.9g mák20 kcal
-
2.7g alma1 kcal
-
12.5g tojásfehérje6 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
1.6g kekszmorzsa7 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
Vaníliakrémhez
-
2.7g kukoricakeményítő10 kcal
-
23.4g tej13 kcal
-
2.3g tojássárgája8 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
Az almatöltelékhez
-
18.7g alma9 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
1.6g kukoricakeményítő6 kcal
A tejszínkrémhez
-
7.8g habtejszín23 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
172
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
437
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.2 g
Zsír
-
Összesen 167.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5444.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 2410 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 1352 mg
-
Nátrium 1103 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633.2 g
-
Cukor 464 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 1039 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
4369
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Vaníliakrémhez
-
7 dkg kukoricakeményítő
-
6 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
13 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Az almatöltelékhez
-
4 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
0.5 kk fahéj
-
1.5 dl víz
-
2 púpozott ek kukoricakeményítő
A tejszínkrémhez
-
2 dl habtejszín
-
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
- A mákot, a morzsát, a vanília aromát a reszelt almával összekeverjük.
- Majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.
- Sütőpapírral bélelt, margarinozott formába öntjük a tészta felét, és 200 C°-on kb. 20 percig sütjük. (TŰPRÓBA)
- Majd megsütjük a másik lapot is.
- Az egyik lapot megkenjük jó vastagon a kihűlt vaníliakrémmel, majd befedjük a kihűlt reszelt almával, ezután rákenjük a tejszínkrémet és letakarjuk a második lappal.
- Ha marad ki a kétféle krémből azt összedolgozzuk, és megkenjük vele a tetejét vékonyan.
- 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
Vaníliakrémhez
- A vaníliakrémhez a keményítőt és a tojásssárgáját kevés tejjel kikeverjük.
- A többi tejet a 2 féle cukorral és a vanília aromával felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítős tojássárgáját, folytonos keverés mellett 2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.
Az almatöltelékhez
- Az almatöltelékhez a reszelt almát a cukorral, a fahéjjal vajon megpároljuk, mikor kész hozzáöntjük a keményítős vizet és összefőzzük.
A tejszínkrémhez
- A tejszínkrémhez a tejszínt a cukorral jó kemény habbá verjük (arra figyeljünk, hogy ne verjük túl, ne legyen nagyon darabosan kenhető).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 385
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 22702
- Feltöltés dátuma: 2012. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Eredetileg nem ennek a sütinek indult, de mivel kevesebb anyagból dolgoztam, mint az előírt recept, így csak két lapot kaptam, ezért rögtönöztem a többit. :) Isteni finom süti lett belőle, krémes, puha almás finomság.