r
Nosalty Logó

Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Összesen 4369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5444.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2410 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.2 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 4369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A mákot, a morzsát, a vanília aromát a reszelt almával összekeverjük.
  3. Majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.
  4. Sütőpapírral bélelt, margarinozott formába öntjük a tészta felét, és 200 C°-on kb. 20 percig sütjük. (TŰPRÓBA)
  5. Majd megsütjük a másik lapot is.
  6. Az egyik lapot megkenjük jó vastagon a kihűlt vaníliakrémmel, majd befedjük a kihűlt reszelt almával, ezután rákenjük a tejszínkrémet és letakarjuk a második lappal.
  7. Ha marad ki a kétféle krémből azt összedolgozzuk, és megkenjük vele a tetejét vékonyan.
  8. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Vaníliakrémhez

  1. A vaníliakrémhez a keményítőt és a tojásssárgáját kevés tejjel kikeverjük.
  2. A többi tejet a 2 féle cukorral és a vanília aromával felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítős tojássárgáját, folytonos keverés mellett 2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.

Az almatöltelékhez

  1. Az almatöltelékhez a reszelt almát a cukorral, a fahéjjal vajon megpároljuk, mikor kész hozzáöntjük a keményítős vizet és összefőzzük.

A tejszínkrémhez

  1. A tejszínkrémhez a tejszínt a cukorral jó kemény habbá verjük (arra figyeljünk, hogy ne verjük túl, ne legyen nagyon darabosan kenhető).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22702
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet
Alkonyat 83 recept

Eredetileg nem ennek a sütinek indult, de mivel kevesebb anyagból dolgoztam, mint az előírt recept, így csak két lapot kaptam, ezért rögtönöztem a többit. :) Isteni finom süti lett belőle, krémes, puha almás finomság.

Hozzávalók

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...