Részeges gesztenyegolyók
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
83g gesztenyemassza149 kcal
-
7g habtejszín19 kcal
-
17g rum39 kcal
-
48 kcal
-
41 kcal
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
50g rum116 kcal
-
145 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
Összesen
891
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
62.3g gesztenyemassza112 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
12.5g rum29 kcal
-
36 kcal
-
5.2g mandulapehely31 kcal
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
891
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
-
20 ml habtejszín
-
50 ml rum
-
60 g aszalt sárgabarack
Elkészítés
- A sárgabarackot 1,5 dl vízben pár percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, lefóliázzuk és 1 órán át állni hagyjuk.
- Leszűrjük a megpuhult barackszemeket, ráöntjük a rumot, ismét fóliával letakarjuk és újabb 1 órán át hagyjuk állni, majd lecsöpögtetjük és durvára vágjuk.
- A gesztenyemasszát villával összetörjük ás a tejszínnel lazítjuk. Simára keverjük.
- Bevizezett kézzel diónyi masszát veszünk a kezünkbe, a közepébe sárgabarackkockákat nyomunk, majd golyót formálunk belőle.
- Minden gesztenyegolyót mandulapehelybe forgatunk. (Kb. 10 golyó lesz a fenti mennyiségből.)
- Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 307
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 65363
- Feltöltés dátuma: 2009. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Papp Emese cukrász receptje alapján készültek, annyi módosítással, hogy fele mennyiségű aszalt gyümölcs került a golyók közepébe és nem fehér csoki-, hanem mandulaforgácsba hempergettem őket.