r
Nosalty Logó

Répatorta mascarpone-val

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Répatorta mascarpone-val
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

644
Kalória
8.4g
Fehérje
83.1g
Szénhidrátok
31.6g
Zsír
57.3g
Víz
60g
Koleszterin
2.7g
Rost
57.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3763 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3946.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996.9 g
  • Cukor
    691 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    687.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    45159 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2404 micro
Összesen 7726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    768 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához szükséges alapanyagokat egy villával összekeverjük, és a kiválasztott tepsibe, tortaformába tesszük.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
  3. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a mascarpone-t.
  4. A kihűlt tortára kenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel.
  5. Kis marcipánrépákkal vagy bármilyen ötletes figurákkal díszíthetjük. (Van, amikor egyszerűen csak reszelek rá egy kis színes marcipánt, vagy rúdat gyúrok, és kis pöttyöket vágok belőle.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Ezt a receptet  minden formában elkészítettem már. Szögletes kalóztortának, muffinoknak, szülinapra marcipánnal bevonva, és még sorolhatnám. A leggyorsabb, legegyszerűbb és a legfinomabb répatorta, amit valaha kóstoltam. Kezdő vagy haladó cukrászkodók is hatalmas sikert arathatnak vele!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!