r
Nosalty Logó

Répatorta Helga konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Helga1
Répatorta Helga konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

786
Kalória
17.1g
Fehérje
83.2g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
58.8g
Víz
137g
Koleszterin
8.4g
Rost
58.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 6277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    969 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6911.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1280 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    7750 micro
  • β-karotin
    19114 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2316 micro
Összesen 6277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    974 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A megtisztított répát nagyon finomra reszeljük.
  2. A cukor egyharmadát a tojások sárgájával, sóval, citromhéjjal habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban a masszához keverjük.
  4. A reszelt mandulát, lisztet és a répát összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Tortaforma aljára zsírpapírt teszünk, beleöntjük és megsütjük.
  5. Egy éjszakán át pihentetjük, majd kivesszük a formából és félbevágjuk.

Krém

  1. Elkészítjük a pudingot, kihűtjük, és hozzákeverjük a margarinhoz.
  2. A tortánkat megkenjük a krémmel.

Díszítés

  1. A tortabevonót felmelegítjük, és rákenjük a tortánk tetejére és oldalára.
  2. A marcipánmasszánkat kétfelé vesszük, ételfestékekkel összegyúrjuk, és formázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ajándékba kaptam a középen lévő képes mézeskalácsot. Sajnáltam csak úgy megenni, gondoltam ez a kép megérdemel egy kicsit nagyobb "körítést". Így készült el a második advent vasárnapi tortám.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!