Répatorta Helga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
31g sárgarépa11 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g mandula221 kcal
-
42 kcal
Krém
Díszítés
-
25g tortabevonó137 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
786
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
300g mandula1770 kcal
-
332 kcal
Krém
Díszítés
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6277
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
12.7g sárgarépa5 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
16.8g tojás21 kcal
-
15.3g mandula90 kcal
-
17 kcal
Krém
-
12.7g tej7 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
5.1g margarin37 kcal
Díszítés
-
10.2g tortabevonó56 kcal
-
5.1g marcipán24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
321
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 969 micro
-
β-karotin 2389 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
786
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 137 g
Zsír
-
Összesen 357 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6911.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1389 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1280 mg
-
Foszfor 2842 mg
-
Nátrium 1206 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 665.9 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 470.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 86 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 1073 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 7750 micro
-
β-karotin 19114 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2316 micro
Összesen
6277
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 395 micro
-
β-karotin 974 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Tészta
Krém
-
2.5 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
10 dkg margarin
Díszítés
-
10 dkg marcipán
Elkészítés
Tészta
- A megtisztított répát nagyon finomra reszeljük.
- A cukor egyharmadát a tojások sárgájával, sóval, citromhéjjal habosra keverjük.
- A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban a masszához keverjük.
- A reszelt mandulát, lisztet és a répát összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Tortaforma aljára zsírpapírt teszünk, beleöntjük és megsütjük.
- Egy éjszakán át pihentetjük, majd kivesszük a formából és félbevágjuk.
Krém
- Elkészítjük a pudingot, kihűtjük, és hozzákeverjük a margarinhoz.
- A tortánkat megkenjük a krémmel.
Díszítés
- A tortabevonót felmelegítjük, és rákenjük a tortánk tetejére és oldalára.
- A marcipánmasszánkat kétfelé vesszük, ételfestékekkel összegyúrjuk, és formázzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3864
- Feltöltés dátuma: 2013. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Ajándékba kaptam a középen lévő képes mézeskalácsot. Sajnáltam csak úgy megenni, gondoltam ez a kép megérdemel egy kicsit nagyobb "körítést". Így készült el a második advent vasárnapi tortám.