r
Nosalty Logó

Répakrémleves chilis tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Répakrémleves chilis tökmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a feltéthez

Összesen 322 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a feltéthez

Összesen 964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a feltéthez

Összesen 70 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    2191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    4160 micro
  • β-karotin
    9998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    876 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 322 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7543.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    6574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    12481 micro
  • β-karotin
    29993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2628 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    920 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a feltéthez

Elkészítés

a leveshez

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a répákat, és tegyük bele egy tepsibe. Locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal. Mehet mellé a tisztított, felezett vöröshagyma is, majd az egészet sózzuk és borsozzuk meg, és tegyünk mellé egy ág rozmaringot is kisebb darabokra tépkedve.
  2. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és takarjuk le egy sütőpapírral. Így nem fog odaégni a teteje. 30 perc után fordítsunk egyet a zöldségeken, és tegyük mellé a tisztított fokhagymákat, valamint a felezett koktélparadicsomokat. Süssük tovább sütőpapírral lefedve még 30 percig.
  3. A rozmaringágak kivételével mindent, amit megsütöttünk, pürésítsük egy kézi botmixerrel. Oldjunk fel egy leveskockát fél liter vízzel, majd öntsük fel a zöldségpürét vele. Forraljunk egyet rajta, majd adjuk hozzá a tejszínt, és azzal is forraljuk még egyszer össze az egészet.

a feltéthez

  1. A feltétnek szánt tökmagot beleszórhatjuk abba a tepsibe, amibe előzőleg a zöldségeket sütöttük. Oszlassuk el őket szépen, és locsoljuk meg az olajjal, a mézzel, majd fűszerezzük. Jó, ha azt is sütőpapírral lefedve tesszük a sütőbe, mert mikor kész, kicsit pattoghat és fröcskölhet. Pár perc elég neki a sütőben, csak éppen hogy oda kell pirítani. Mehet is a forró leves tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 18081
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütőben sült zöldségekből lesz a legízletesebb krémleves. Ha egyszer kipróbáltad, többet nem akarod majd máshogy készíteni.

Hozzávalók

a leveshez

a feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...