Répakrémleves chilis tökmaggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
a leveshez
-
133g sárgarépa49 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
167g víz0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
a feltéthez
-
10g tökmag45 kcal
-
8g méz25 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
322
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
a leveshez
-
400g sárgarépa146 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g só0 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
500g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
180g főzőtejszín236 kcal
a feltéthez
-
30g tökmag134 kcal
-
25g méz76 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
964
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
a leveshez
-
29.5g sárgarépa11 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
7.5g koktélparadicsom1 kcal
-
36.8g víz0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
13.3g főzőtejszín17 kcal
a feltéthez
-
2.2g tökmag10 kcal
-
1.8g méz6 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
70
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2514.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 2191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 370.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 4160 micro
-
β-karotin 9998 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 876 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
322
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7543.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 6574 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1110.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 12481 micro
-
β-karotin 29993 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2628 micro
-
Lut-zea 1040 micro
Összesen
964
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 920 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 194 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
a leveshez
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 csipet bors
-
2 teáskanál só
-
6 db koktélparadicsom
-
5 dl víz
-
1 db leveskocka
-
180 ml főzőtejszín
a feltéthez
-
30 g tökmag
-
1 ek méz
-
1 csipet só
-
1 teáskanál chilipehely
Elkészítés
a leveshez
- Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a répákat, és tegyük bele egy tepsibe. Locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal. Mehet mellé a tisztított, felezett vöröshagyma is, majd az egészet sózzuk és borsozzuk meg, és tegyünk mellé egy ág rozmaringot is kisebb darabokra tépkedve.
- Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és takarjuk le egy sütőpapírral. Így nem fog odaégni a teteje. 30 perc után fordítsunk egyet a zöldségeken, és tegyük mellé a tisztított fokhagymákat, valamint a felezett koktélparadicsomokat. Süssük tovább sütőpapírral lefedve még 30 percig.
- A rozmaringágak kivételével mindent, amit megsütöttünk, pürésítsük egy kézi botmixerrel. Oldjunk fel egy leveskockát fél liter vízzel, majd öntsük fel a zöldségpürét vele. Forraljunk egyet rajta, majd adjuk hozzá a tejszínt, és azzal is forraljuk még egyszer össze az egészet.
a feltéthez
- A feltétnek szánt tökmagot beleszórhatjuk abba a tepsibe, amibe előzőleg a zöldségeket sütöttük. Oszlassuk el őket szépen, és locsoljuk meg az olajjal, a mézzel, majd fűszerezzük. Jó, ha azt is sütőpapírral lefedve tesszük a sütőbe, mert mikor kész, kicsit pattoghat és fröcskölhet. Pár perc elég neki a sütőben, csak éppen hogy oda kell pirítani. Mehet is a forró leves tetejére.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 417
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 18081
- Feltöltés dátuma: 2020. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A sütőben sült zöldségekből lesz a legízletesebb krémleves. Ha egyszer kipróbáltad, többet nem akarod majd máshogy készíteni.