r
Nosalty Logó

Remek jeges egresleves - hűsítő piszketurmix

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Remek jeges egresleves - hűsítő piszketurmix
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 890 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

  • 30 dkg egres
  • 5 dkg cukor (kristály vagy nádcukor)
  • 2 dl tejföl (elhagyható, helyette tejet használhatunk, ekkor az alábbi tej mennyisége 5-6 dl)
  • 3 dl tej
  • 1 db vanília (kikapart belseje)
  • 2 dl ásványvíz (szénsavmentes, alacsony ásványianyag-tartalmú)

Elkészítés

  1. A piszkét tisztítjuk: ollóval levágjuk a kocsányt és a szirommaradékot, majd mossuk.
  2. Felöntjük annyi ásványvízzel, amennyi nem túl bőven ellepi, és éppen csak felforraljuk.
  3. A tűzről levéve hozzáadjuk a kikapart vaníliát, a cukrot (és a tejfölt); jól elkeverjük.
  4. Mélyhűtőben jegesre, de nem fagyottra hűtjük.
  5. A tejjel turmixoljuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5353
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

Kánikula mellé ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap a szegedi 1-es posta előtt árult egy nagyon aranyos idős néni mérővel egrest. Mondom, csókolom, készítenék egy kis piszkelevest, kérek egy mérővel. Erre ő, hogy hogyan szokta készíteni. Aztán megegyeztünk, hogy mégsem habarom be liszttel, hanem valami átmeneti formában lesz belőle valami jeges, mert iszonyatosan meleg van, és a piszke remek savanykás íze igazán frissítően hat ilyenkor. Szívem szerint tettem volna hozzá egy nagyon kicsi fodormenta levelet, de nem volt itthon sajnos. Azért így is nagyon finom! :) És pompás hűsítő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...